ZDRAVLJE

Kako pušenje uništava našu ljepotu?

U jednom dimu cigarete skrivaju se ove opasnosti
smoking 
Bilo da ste i sami pušač, ili ste svakodnevno izloženi pasivnom pušenju, danas za vas nemamo nimalo lijepe vijesti. Sigurno ste dosad već osvijestili činjenicu da pušenje uništava naše zdravlje, no jeste li znali da uništava i vašu ljepotu? Iako to možda ne vidite od danas do sutra, negativan je učinak cigareta na našu kožu kumulativan i nepovratan. Donosimo vam 7 razloga zašto ostaviti cigarete već danas!

Podočnjaci
Tijekom noći, unatoč tome što spavamo, naše tijelo prolazi kroz borbu s apstinencijom od nikotina. Iz tog će razloga većina pušača ujutro zapaliti cigaretu dok još nisu propisno niti otvorili oči. Ovaj proces negativno utječe na naš ciklus spavanja i dovodi do neugledne, umorne kože s velikim podočnjacima.
 
eyebags
Žuti zubi i prsti
Nikotin će obojati vaše zube - i prste, odnosno nokte. Osim toga, zbog cigareta nećete mirišati lijepo, unatoč najskupljim parfemčićima i damskim losionima za tijelo.

Preuranjeno starenje i bore
Procijenjeno je da, ukoliko popušite 30 cigareta na dan - što je ekvivalent jedne i pol kutije dnevno, do sedme dekade života vizualno ćete nakupiti dodatnih 14 godina života. Ukratko, sa 70 ćete izgledati kao da vam je 84 godine.
 
hair
Tanka i sijeda kosa
Toksične kemikalije u dimu cigarete mijenjaju strukturu našeg DNK u folikulima kose i uzrokuju uranjeno protanjivanje i sijeđenje kose.

Loša tekstura kože
Pušenje uzrokuje sužavanje krvnih žila što će limitirati nivo kisika koji bi trebao svakodnevno putem krvi opskrbljivati vaše stanice. Zbog cigareta, vaši će ožiljci ostajati duže vidljivi, a koža će vam biti bez sjaja i siva.
 
stomach
Salo oko trbuha
Studija provedena 2009. godine ukazala je da pušači imaju znatno veće razine visceralnog masnog tkiva koje se akumulira u područja trbuha i povećava rizik za razvoj dijabetesa.

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 09.06.2015. u 13:23

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p