ZDRAVLJE

Kako razviti zdravu jutarnju rutinu?

Probudite se odmorni i iskoristite dan
sleep
 
Ako, poput nas, spadate u skupinu ljudi koja jutarnje buđenje doživljava kao kaznu, te se iz kreveta izvlačite najmanje pola sata, ova je tema kao stvorena za vas. Jeste li znali da se svi, pa i najveće spavalice, mogu probuditi s lakoćom i odmorni? Donosimo vam top savjete kako svako jutro učiniti savršenim!

1. Jutro započnite navečer - dobrim odlukama.
Prva na listi je svakako ona u kojoj odlučujete otići na spavanje u razumno vrijeme. Ne, to ne mora biti iza Dnevnika, no vjerujemo da i sami znate da nije mudro ići spavati nakon ponoći ako vam dan počinje u 7 ujutro.
 
sleep 
2. Eterična ulja odlično umiruju organizam.

Neposredno prije spavanja, skuhajte umirujući čaj bez teina, namijenjen umirivanju organizma. Kamilica, matičnjak ili metvica odličan su izbor, no nemojte ih konzumirati vruće već mlake. Topla kupka će vas također uspavati, a na zapešće neposredno prije spavanja možete kapnuti i koju kap lavande koja također ima umirujući učinak na organizam.

3. Isprobajte masku za spavanje.
Mnogi od nas imaju problema zaspati, a kada konačno zaspu, prije budilice probudi ih i najmanja zraka jutarnje svjetlosti. Upravo za ovaj problem riješenje je maska za spavanje koja će potpuno blokirati svaki trag svijetla. A pritom morate priznati da i izgledaju baš slatko!
 
sleep 
4. Organizirajte se navečer.
Svako jutro vam je kaotično jer imate sto stvari za obaviti: pripremiti ručak, odlučiti što odjenuti, a ne možete se baš niti sjetiti gdje ste odložili papire koji vam hitno trebaju za sastanak. Tko bi se mogao naspavati uz sve te probleme? Rješenje je, naravno, dobra organizacija navečer! Sve što trebate imati spremno ujutro nemojte odlagati već obavite večer prije. Začudit će vas koliko ćete više vremena imati ujutro.
 
5. Stvorite razlog da se ustanete na vrijeme.
Predlažemo vam jutarnju tjelovježbu. Ona će vas ispuniti energijom i poletnošću, a također dat će vam i dobar razlog da se ustanete na vrijeme. Jutarnja tjelovježba odlično topi masnoće, razbuđuje čitav organizam, potiče metabolizam i cirkulaciju koja je, pogodili ste, blagotvorna za kožu. Treba li vam još koji razlog da svoje jutro započnete vježbanjem?
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 28.01.2016. u 14:14
Tagovi: zdravlje

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p