ZDRAVLJE

Kako zaštititi oči ljeti?

Ne zaboravite na zdravlje tijekom ljeta
eyes

L
jeto sa sobom nosi pregrš zabave, opuštanja i užitaka ispunjenih smijehom i dobrim provodom, no nije pametno pretjerano se opustiti i zaboraviti na zdravlje. Puno pažnje polažemo na zdravlje kože pa se ljeti mažemo visokim zaštitnim faktorom čak i u hladnu, no što je s očima? Mislimo li i na njih dovoljno?

Odgovor je: nažalost ne. Oči nerijetko zanemarujemo brinući samo o površinskim problemima poput borica na delikatnom okoloočnom području, a o zdravlju oka, našeg jedinog vidnog organa, ne razmišljamo sve dok ga ne oštetimo neopreznim postupanjem ili nam dioptrija ne poraste do točke gdje više ne možemo funkcionirati bez dioptrijskih pomagala. Donosimo vam top savjete kako zaštititi oči ljeti.

1. Nosite šešir kad ste izloženi direktnom suncu. Ne samo da time štitite kožu i kosu već stvaranjem sjene pomažete i očima u borbi protiv štetnog sunčevog zračenja. Idete li u prirodu, uvijek sa sobom ponesite šešir ili kapu sa šiltom.
 
eyes
2. Investirajte u sunčane naočale sa potpunom zaštitom od UVA i UVB zračenja. Jeftine sunčane naočale možda jesu zabavne i možemo ih češće mijenjati, no ništa nije toliko vrijedno za naše zdravlje poput hvalitetnog para sunčanih naočala.

3. Bavite li se sportom, nosite zaštitne dodatke. Ovo se pogotovo odnosi na sportove s lopticama, paintball, ali i na aktivnosti poput ronjenja.
eyes
4. Održavajte higijenu oka. Nosite li leće, potrebno je svakodnevno ih izvaditi iz oka, odmarajući ga pritom, i dobro očistiti primjerenom otopinom. Preporučujemo da uz sebe uvijek imate OPTI - FREE Pure Moist, idealnu otopinu za čišćenje leća, a u torbicu je praktično staviti OPTI-FREE PRO Moisturizing i Lubricating kapi za oči.
eyes
5. Naposlijetku, koristite zdrav razum. Ako već unaprijed znate da se nećete pridržavati pravila da se leće moraju svakodnevno održavati na optimalnoj razini higijene kako bismo izbjegli infekcije, odlučite se za jednodnevnu opciju. Dailies AquaComfort Plus leće su jednostavne za korištenje - nema potrebe za čišćenjem i održavanjem tekućinama za leće. Navečer ih samo bacite i drugi dan uzmete svježi, novi par, i time zapravo svojim očima osiguravate svakodnevni maksimum higijene. Osim toga, s njima sada možete svakodnevno uživati u ljetnim aktivnostima poput kupanja u moru ili odbojci na pijesku bez straha da ćete negdje izgubiti ili oštetiti svoje mjesečne leće.
 
*Gdje kupiti proizvode za čišćenje leća i jednodnevne leće?
Potražite ih u svim boljim optikama!
 
J.S.
Foto: PR, Pinterest

Objavljeno: 10.07.2015. u 16:28

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p