ZDRAVLJE

Najopasniji beauty trend ovog ljeta

Cola kao ulje za sunčanje
Sunačnje s Colom
bespućima interneta svakih tjedan dana pojavi se novi beauty trend kojeg brojne YouTuberice potom rado isprobavaju, često i bez razmišljanja o tome koje posljedice on može imati. Aktualno ljeto nije iznimka te se trenutno širi jedan izrazito opasan trend kojeg nipošto ne bismo preporučili slijediti, što god on obećavao.

Određeni pametnjakovići su se sjetili da Colu ne koriste kao osvježavajuće ljeto piće, nego kao ulje za sunčanje. Trend je započeo prošle godine u Velikoj Britaniji gdje je veoma brzo stekao popularnost. Povratkom toplih temperatura i odlazaka na more, trend se vratio. Ideja iza ovog bizarnog načina sunčanja jest da Cola sadrži karamel boju koja našoj koži osigurava topli sjaj te je vizualno slična fake tenu. Uz to, poklonice ovog trend smatraju kako Cola divno reflektira sunčeve zrake, poput pravog ulja za tamnjenje.

Sunačnje s Colom

Oglasili su se i mnogobrojni dermatolozi koji upozoravaju kako je ovaj trend prije svega opasan za zdravlje naše kože. Kiselina ovog napitka utječe na to da UV zrake još dublje prodiru u našu kožu, što naravno povećava rizik od opeklina. No, osim što je ovaj trend opasan,  nije nam baš jasno zašto bi mazanje slatkog napitka specifičnog mirisa po tijelu pobijedilo mirisna sredstva koja su i namijenjena boravku na suncu. No, nije ovo prvi bizaran trend koji se proširio društvenim mrežama. Često se čini kako se mnogobrojni beauty blogeri i influenceri natječu u smišljanju što neobičnijeg, bizarnijeg i otkačenijeg trenda koji je već na prvi pogled potpuno besmislen. Duboko vjerujemo da Colu trebamo koristiti samo kao dobrodošlo osvježenje u čaši, a ten prepustiti sigurnim i provjerenim sredstvima za sunčanje.

M.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 21.06.2017. u 23:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p