ZDRAVLJE

Položaj tijela odaje koliko smo samopouzdani

Odajete li dojam osobe koja se dobro osjeća u svojem tijelu?
body talk
 
Samopouzdanje je nešto što gradimo godinama i sazrijevanjem no, ako je vjerovati savjetima stručnjaka, možemo ga i 'fejkati'. Prema ekspertici za govor tijela Tonyi Reiman, postoji nekoliko stvari koje u svojem držanju možemo popraviti kako bismo odali dojam samopouzdanije osobe. Prvo, prestanite držati ruke prekriženima jer stvarate dojam da se štitite, odnosno da se ne osjećate dovoljno sigurno u svojoj koži.
 
Opustite lice
Naša anksioznost i zabrinutost ponajviše se vidi u licu jer, kad se ne osjećamo dovoljno dobro, nerijetko nesvjesno mrštimo obrve, stišćemo vilicu i uvlačimo bradu.
 
face 
Stanite uspravno
Pojedinci kojima nedostaje samopouzdanja često će pogrbiti ramena kako bi postali vizualno manji, odnosno manje primjetni.

Lagano nagnite glavu
Nervozni pojedinci će glavu uglavnom držati ukočenom, no ako uspostavite kontakt očima i lagano nagnete glavu, djelovat ćete atraktivniji osobi s kojom pričate.
   
Pripazite na nevidljive signale
Nevidljivi signali mogu odavati jednako jaki dojam kao i oni očiti. Mirisne note poput vanilije, sandalovine i mošusa stvaraju toplu kompoziciju i nesvjesno će privlačiti ljude.
 
J.S.
Foto: Pinterest, Vogue

Objavljeno: 03.11.2015. u 16:07

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p