ZDRAVLJE

Prednosti spavanja bez odjeće koje sigurno niste znali

Budite sredina ugodnog sendviča između dvije plahte

spavanje bez odjeće

Spavanje je jedna od najvažnijih navika u životu svakog čovjeka. Dovoljno sna donosi brojne prednosti za zdravlje, ali jeste li znali da spavanje bez odjeće donosi dodatne prednosti poput veće bliskosti s partnerom i sretnijih spolnih organa?

Jednostavnije i lakše je spavati gol nego u pidžami. Osim što ne morate trošiti novac na kupnju pidžame, nećete je niti morati prati. Doduše, češće ćete morati prati posteljinu, ali život će vam biti jednostavniji i zabavniji jer ćete uvijek biti spremniji za izlazak nego da ste u pidžami. Neki ljudi odmah čim stignu kući, obuku pidžamu i to im postane izlika da ostanu doma, ali ako pidžamu nemate, lako ćete se odjenuti i otići u možda najbolji izlazak u vašem životu. 
 
Zamislite osjećaj lijeganja u krevet bez odjeće. Vi ste zapravo samo sredina ugodnog sendviča između dvije plahte. Svatko bi trebao doživjeti taj osjećaj sreće barem povremeno. Ako ste u braku ili živite s partnerom, skin-on-skin kontakt odlična je terapija protiv stresa. Dokazano je kako je maženje s direktnim kontaktom skin-on-skin učinkovitije za psihu, a osim toga dovodi do aktivnijeg seksualnog života. Takav direktan kontakt oslobađa velike količine hormona ljubavi, oksitocina koji pomaže da se osjećate bolje i ugodnije sa svojim partnerom. 
 
spavanje bez odjeće
 
Ako spavate goli ne morate brinuti je li vam se izvukla potkošulja ili vam se zapetljala nogavica i zato ćete spavati bolje i dublje, a znamo kako kvalitetan san ima velik utjecaj na zdravlje i imunitet. Spavanjem bez odjeće vaše će tijelo napokon disati. Spolni organi, pazusi i stopala obično su tijekom dana potpuno prekriveni i ne dišu pa bi bilo idealno da su barem preko noći slobodni. To može smanjiti suhoću kože i ekceme.
 
Muškarcima koji spavaju goli, cijeli reproduktivni sustav funkcionira bolje nego u pretoplim uvjetima što opet dovodi do boljeg seksualnog života, a ženama spavanje bez odjeće održava spolni organ zdravijim i sretnijim. Nadolazeće ljeto odlično je vrijeme za isprobati spavanje bez odjeće. Ako nemate klima uređaj, spavanje bez odjeće bit će vam puno ugodnije i sigurno se nećete probuditi okupani znojem. Sada kad smo vam predstavili sve prednosti golog spavanja, na vama je red da ga isprobate i predložite partneru, sigurni smo da se neće protiviti.
 
T.F.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 08.06.2016. u 15:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p