ZDRAVLJE

Što učiniti u 20-ima da izgledate bolje u 30-ima?

Jednostavni, a učinkoviti trikovi
kako izgledati bolje u 30-ima
O
sobe u 20-im godinama uglavnom imaju luksuz oslanjati se na brz metabolizam i sjajnu kožu koja daje mladenački i zdravi sjaj. No, kako se približavamo 30-ima sve što smo u 20-ima uzimali zdravo za gotovo, više ne vrijedi, ali i tome možemo doskočiti.

Postoje određene stvari koje možete raditi u svojim 20-ima da bi bolje izgledali u 30-ima. Većina tih malih trikova nije uopće komplicirana i može vam ući u stalnu naviku već nakon mjesec dana. Ovi trikovi uključuju teretanu, dodatke prehrani i zdravu hranu. Evo što bi trebali početi raditi sada, ako ste u 20-ima, da 30-e dočekate zdravi i sretni i prekrasni.

kako izgledati bolje u 30-ima

Teretana

Ženama su 20-e godine života najbolje za stvaranje zdravih navika jer ako ih steknete sada, puno lakše ćete ih se pridržavati u 30-ima, a i kasnije. Kako starite, vaš metabolizam se usporava, a ovo je idealno razdoblje ako želite izgraditi mišiće koji će vam kasnije biti od velike pomoći. Što više mišića imate, više kalorija gubite nekom aktivnošću pa ćete u 30-ima teže dobivati kilograme, ako sada redovno vježbate. U 20-ima se preporučuje vježbati treninge visokog intenziteta četiri do pet puta tjedno, a u 30-ima se možete prebaciti na laganije  treninge kojima ćete održavati mišiće, ali i opuštati um pa uz obične treninge ubacite i jogu.

kako izgledati bolje u 30-ima

Dodaci prehrani

U ranim 20-ima sigurni smo da ste imali više od nekoliko neprospavanih noći kako zbog ispita tako i zbog bogatog društvenog života, a nekako osjećamo da s takvim tempom niste usporili niti u srednjim 20-ima. Kako bi barem malo oporavili svoj organizam i pripremili ga za 30-e, trebali biste uzimati dodatke prehrani. Ako ništa drugo barem svaki dan dozu multivitamina koji sadrže vitamin D i K te pomažu zdravlju kostiju, što je za žene vrlo važno.

Osim multivitamina, bilo bi dobro kada bi redovno konzumirali spirulinu u prahu, npr. kao dodatak jutarnjem smoothieju jer je spirulina odlična za žene koje pate od nedostatka željeza, a kod žena je to čest slučaj. Također bi bilo dobro da provjerite krvnu sliku te posegnete za vitaminima i mineralima koji vam nedostaju, jer ako vam u 20-ima nedostaju, u 30-ima se stanje može samo pogoršati, a ovako možete preduhitriti svoj organizam

kako izgledati bolje u 30-ima

Pravilna prehrana

Lisnato povrće, bjelančevine iz biljaka i zdrave masti poput omega-3 idealne su namirnice za žene u 20-ima. Chia sjemenke mogu biti odličan izbor vlakana, dok maca prah može uravnotežiti hormone i smanjiti simptome PMS-a. Što se tiče dijeta, u 20-ima bi trebali biti pametniji i ne pokušavati ekstremne dijete. Ako želite izgubiti težinu, radite to na zdrav način, bez da naštetite svom metabolizmu i trajno ga usporite.

Nemojte slijediti ekstremna kalorijska ograničenja i ne padajte na fore dijeta koje jamče gubitak pet kilograma u tjedan dana. U 20-ima je najvažnije da steknete zdrave prehrambene navike, jedite pet manjih obroka dnevno i neka vam to prijeđe u naviku. Bijele šećere i ugljikohidrate izbjegavajte što je više moguće.

T.K.
Foto: Unsplash

Objavljeno: 02.11.2016. u 12:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p