ZDRAVLJE

Trikovi koji djeluju u borbi protiv mamurluka

Završili su blagdani, a vaše tijelo žudi za obnovom!
Sad kad smo i službeno ispratili Staru i dočekali Novu godinu, možemo zaključiti sezonu blagdana koja je, nesumnjivo, još jedanput bila obilježena u čistom hedonizmu. Nekoliko tjedana guštanja u raznoj hrani, bilo da se radi o slasticama ili masnoj hrani ili pak o raznolikom popisu alkoholnih pića, naše tijelo treba predah. Mamurluk, osim onog kratkotrajnog, može biti i dugoročan pa nije za neočekivati kako se osjećate slabo, iscrpljeno, no postoji nekoliko brzih trikova kako to popraviti!

Svatko od nas ima svoje metode koje je naučio tijekom godina i godina izlazaka, ali neke od onih koje savjetuju nutricionisti, iznenadile su i nas. Pijanstvo je zapravo davanje našem tijelu puno više toksina nego što ih možemo procesuirati i razgraditi, pa je najbolje rješenje koje možemo napraviti detoksikacija tijela. Ako krenete u proces detoksikacije još u trenutku kada nižete jedan gin za drugim, puno lakše ćete podnijeti iduće jutro. Konzumiranje puno vode između alkoholnih napitaka i prije nego što idemo u krevet najbolja je odluka koju možete napraviti.


Također, pazite što pijete kada se dobro zabavljate i drži vas disco groznica, jer slatka alkoholna pića prouzročit će vam najgori mamurluk. Ako i dođe do njega, nema ništa bolje od fine domaće juhice koja će nas vratiti u život. Iznenađujuće, avokado, rajčica, jaja, maslac i losos na proteinskom kruhu pomoći će vam da brže dođete k sebi, a toj kombinaciji se vraćamo i kada nismo popili koju čašicu više. Uzmite uz to i kokosovu vodu ili grčki jogurt u koji ćete staviti malo zobi i ekspresni oporavak je zagarantiran. Nakon što vam trenutno postane bolje, priuštite svom tijelu pravi detox i narednih mjeseca dana izbacite sve šećere i ostale štetne namirnice te se nahranite vitaminima i dobrim mastima kako bi tijelo povratilo snagu, vi energiju, a lice i koža blistavi sjaj.
Foto: Unsplash
Objavljeno: 01.01.2019. u 11:43
Tagovi: fitness

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p