ZDRAVLJE

Wellness trendovi koje ćemo obožavati u 2019.

Ključ ljepote nalazi se u njezi tijela i uma

Osim beauty rutine koja doprinosi lijepom izgledu, pažnju je također potrebno posvetiti potrebama našeg tijela i uma. Dobar način življenja omogućavaju brojne wellness rutine koje bi trebale postati dio vaše svakodnevice!

Potreba za opuštanjem, dobrim raspoloženjem, zdravljem i antistres užitcima svakodnevno je prisutna. Užurbani način života popraćen stresom i nedostatak vremena za sebe ostavljaju posljedice na naše zdravlje što se s vremenom odrazi i na naš izgled. Da je wellness puno više od poklon bona koji poklanjamo u nedostatku kreativnosti dokazuje i sama filozofija koje se krije iza tog naziva, a koja se temelji na pažljivoj brizi za tijelo i um te koja uključuje tjelesnu aktivnost, prehranu, beauty rituale te njegu uma. Stoga se oslobodite negativnih nuspojava modernog života wellness tretmanima koji će vrhunac svoje popularnosti postići upravo u 2019.!

Čarobna svojstva gljiva

Iako je riječ o namirnici koja nam nije toliko strana, benefiti gljiva tek će postati cijenjeni u godini koja je tek započela. Da su gljive puno više od dodatka pizzi pokazala su brojna istraživanja koja ističu njihovu korisnost u njezi kože i općenito našem cjelokupnom zdravlju. Shiitake gljive bogate su vitaminom D kao i antioksidansima koji štite našu kožu, a ujedno predstavljaju i prirodni posvjetljivač uz pomoć kojeg blijede mrlje od sunca te ožiljci od akni. Također ove gljive smiruju upalne procese na koži, potiču stanice kože na brži oporavak te povećavaju njezinu elastičnost i vitalnost, što pomaže u borbi s borama.

Misticizam

Nagovještaji misticizma mogli su se primijetiti u sve popularnijim kristalima koji se koriste za razna iscjeljivanja, no u ovoj godini se predviđa njegova sve veća uloga u vidu duhovne obnove kroz razne radionice iscjeljivanja kao i u popularnim tarot kartama. Dok su neki zabrinuti da postoji opasnost od trenda koji prkosi tradicionalnim vjerovanjima, drugi su uzbuđeni zbog novog načina samoistraživanja te duhovnom rastu.

'Čisto' spavanje

Prošla godina u fokusu je imala čistu prehranu, ali 2019. godina bit će u znaku 'čistog' spavanja. Kako je nedostatak sna postao veliki problem modernog doba, 'čisto' spavanje podrazumijeva barem sedam do osam sati kvalitetnog sna, s time da je naglasak na kvalitetnom. Spavanje se uveliko promijenilo s razvojem tehnologije koja je postala glavni ometač kvalitetnom snu, stoga pokušajte iz svoje spavaće sobe izbaciti televizor ili računalo koji su glavni ometači kvalitetnog sna. Također ritual listanja raznog sadržaja na svom mobitelu zamijenite čitanjem knjige koja će vas više opustiti i pripremiti za san. Nadalje, navika grickanja u krevetu prije spavanja omogućava da naši probavni procesi remete naš san, pa kako bi napravili detoks tijela držite se 12-satnog režima koji uključuje večeru u 20:30 te doručak tek u 8:30 sljedećeg jutra. Masaža ključnih točaka na glavi pomaže u opuštanju te ima terapijski učinak, a također svoju pažnju obratite i na kupnju kvalitetnih jastučnica.

Postularne vježbe

Sve učestalije su posljedice prekomjernog sjedenja, pa je potrebno preuzeti odgovornost za svoje tijelo. Uzrok boli koja se počela sve učestalije pojavljivati riješite jednostavnim programom vježbanja koji se sastoji od istezanja i laganih pokreta. Tretiranje tijela kao cjeline osnovna je razlika između posturalne i drugih tehnika vježbanja, pa tako mišići s lijeve strane tijela moraju slušati one s desne strane kao i oni s prednje strane moraju surađivati s mišićima na stražnjoj strani tijela. Kako točno odraditi postularne vježbe pogledajte u videu.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 02.01.2019. u 11:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p