ZDRAVLJE

Zašto je važna antiaging prehrana?

Načinom prehrane možete utjecati na svoje zdravlje 
Predstavljena je knjiga "Antiaging prehrana" međunarodno priznate nutricionistice dr. Lejle Kažinić Kreho. Riječ je o prehrani uz pomoć koje možete usporiti proces starenja organizma i poboljšati vitalnost i zdravlje. Zdrava i uravnotežena prehrana može čak i poboljšati raspoloženje.
 
Predstavljanje knjige moderirala je spisateljica i psihoterapeutkinja Milana Vlaović i kroz razgovor s doktoricom Kažinić Kreho dodatno pojednostavila i objasnila prednosti alkalnog načina prehrane koji se znanstveno potvrđuje kao izvrsna prirodna terapija protiv starenja. Također, pojasnila je što kiselost stvara našem tijelu te kako liječiti bolesti alkalnom prehranom.

„Prednost knjige je ta što je pisana jednostavnim i razumljivim jezikom za svakoga, a razotkriva i mnoge, manje poznate činjenice o kvalitetnoj i uravnoteženoj prehrani. I sama sam pobornica zdrave prehrane koju smatram vrlo korisnom za stanje općeg zadovoljstva duha i tijela“, rekla je Milana Vlaović.

„Današnje društvo usmjereno je na kult mladosti, da ne kažem da smo postali opsjednuti mladošću. To i nije loše dok god prirodnim putem utječemo na proces starenja. U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala ih čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o antiaging prehrani dođu do što većeg broja ljudi jer pored praktičnih razloga poput mladolikog izgleda, ovakvim načinom prehrane možete uistinu utjecati na svoje zdravlje i osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Uvijek istaknem da je hrana naša najintimnija veza s vanjskim svijetom i upravo je ona sredstvo kojim oblikujemo naše unutarnje zdravlje i naš vanjski izgled“, izjavila je doktorica Lejla Kažinić Kreho.

Doktorica Lejla Kažinić Kreho magistrica je nutricionizma, dugogodišnja je članica Britanskog nutricionističkog društva. Studirala je na prestižnim sveučilištima u Velikoj Britaniji – Kraljevu koledžu, potom na Londonskom sveučilištu te institute Dunn Sveučilišta u Cambridgeu, a ujedno je i utemeljiteljica alkalnog načina prehrane u Hrvatskoj i najveći ambasador takve vrste prehrane.
Knjiga pored praktičnih i teoretskih znanja donosi i 30 recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima, 15 recepata za savršen i mladolik ten, kosu, mladenačku cirkulaciju te prijedloge za prehranu kojom ćete pobijediti stres, riješiti se hiperpigmentacije, akni i sličnog.


„Drago mi je da je doktorica uspjela približiti knjigu i nama koji nismo vezani uz medicinu i nutricionizam. Knjiga je jednostavna, a recepti se mogu lako pripremiti i ne iziskuju puno vremena, znanja ili novaca. Uistinu, ovo je knjiga, koja je trebala svima koji se brinu za svoje zdravlje“,  istaknula je predstavnica Školske knjige Ana Marija Žužul.

Vrijeme je da se posvetite svom zdravlju i kvalitetnu prehranu uvrstite u svoj jelovnik. 
Foto: PR
Objavljeno: 29.06.2018. u 16:35

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p