KOSA

8 frizura za žene sa srcolikim oblikom lica

Frizure koje će laskati srcolikom licu

S
rcoliko lice lako je prepoznati, najširi dio je kod obrva, a najuži kod brade te često ima istaknute jagodice. Kako je oblik lica važan čimbenik u određivanju idealnog stylinga kose, morate na njega obratiti pažnju. Mi vam donosimo inspiraciju za osam odličnih frizura koje će najbolje pristajati licima u obliku srca.

Za ovakav oblik lica odlične su šiške stavljane na stranu jer tako vizualno odvlače pažnju od samog tjemena prema očima. Kod srcolikog lica najkraći dio šiški mora vam biti na luku obrve, a najduži na vanjskim rubovima očiju. Kako vas ne bi ograničili samo na šiške, evo i ostalih frizura koje odlično pristaju damama s izraženom vilicom i bradom.

srcoliko lice

Reese Witherspoon

Reese je tipičan primjer srcolikog lica i bez sumnje je svrstavamo upravo u tu kategoriju. Vrsta šiškkoje glumica ima, već smo spomenuli gore u tekstu i one su najidealnije rješenje za njen oblik lica. Ovakve duge šiške odvlače pažnju sa šiljaste brade, a odlične su dužine te s njima nećete izgledati kao školarka. Ova frizura možda djeluje obično, ali nije nimalo dosadna jer se možete poigrati sa šiškama.

Jennifer Aniston

Dugi bob koji je sa svih strana iste duljine, Jennifer stoji najbolje od svih frizura koje smo do sada vidjeli. Takva frizura njenom obliku lica ublaži jaku vilicu i ako poput nje imate usko lice, dugi bob naglasit će vam jagodice. Pripazite samo da vam kosa bude potpuno simetrična, jer bi asimetrična verzija dodatno naglasila bradu.

srcoliko lice

Ashley Greene

Dubok razdjeljak na kosi glumice Ashley jedan je od odličnih trikova za srcolik oblik lica jer ga otvori i naglasi jagodice kako bi se pažnja maknula s brade. Ako imate gustu kosu i ne možete napraviti tako dubok razdjeljak, pokušajte je fiksirati lakom kako bi stajala.

Jennifer Lawrence

Ako želite klasične šiške, inspirirajte se onima Jennifer Lawrence. Neka budu rijetke i na krajevima svakako neka budu duži dijelovi. Ako se odlučite na guste ravne šiške, samo ćete dodatno naglasiti širinu gornjeg dijela lica pa su upravo zato rijetke šiške odličan izbor.

srcoliko lice

Cheryl Fernandez-Versini

Opušteni valovi dužine do ramena kakve često nosi Ashley savršena su frizura za srcolik oblik lica jer ublažavaju jaku liniju vilice. Ovakve valove možete postići širokim uvijačima za kosu koje ćete staviti od sredine do dna kose.  

srcoliko lice

Eva Longoria

Slično kao i s dubokim razdjeljkom, Evina frizura pomiče fokus s brade i otvara lice. Postepeno šišani slojevi uokviruju lice, a ako su isfenirani prema unutra daju chic izgled. Ova frizura dobra je za one koji imaju tanku kosu srednje dužine jer će im dati volumen, dok bi onima s gušćom kosom frizer trebao stanjiti vrhove.

srcoliko lice

Gwyneth Palthrow

Duga ravna kosa nije rezervirana samo za okrugla lica već i ona nalik srcima poput Gwyneth. Glumica ovu frizuru ima već godinama i očito je ne mijenja jer je svjesna da joj dobro stoji. Potpuno izravnana kosa izdužuje lice, a kada je stavi da slobodno pada uz lice, smanji joj širinu vilice. S ovakvom frizurom možete pogriješiti ako kosu stavite iza uha jer ćete dodatno naglasiti čeljust i bradu.  

srcoliko lice

Scarlett Johansson

Kratke pixie frizure s dužim dijelovima kose odvlače pažnju na sam vrh glave i naglašavaju oči i jagodice. Ova frizura potpuno je promijenila cijeli Scarlettin izgled i zato je se očito drži posljednjih godina. Osim što je dobra za srcolik oblik lica, odlično stoji i onima s visokim čelom. Dubok razdjeljak očito je odličan trik za takav oblik pa je poželjan i na kraćoj i na dužoj kosi. 

T.K.
Foto: Getty Images i arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 01.02.2017. u 14:30
Tagovi: Kosa, Frizure, beauty, frizura

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p