KOSA

10 načina kako nositi šiške

Mijenjajte svoj styling svakodnevno

Bez obzira je li vam kosa duga ili kratka ili možda u fazi puštanja, šiške su idealan modni dodatak za vašu kosu. One su chic, opuštene i oplemenjuju svaku frizuru te uokviruju lice, ali i najveća gnjavaža kada vam dosade i kada ne znate kako ih nositi. Šiške su posljednjih godina veliki hit i dovoljno je malo se inspirirati crvenim tepihom kako bi iskoristili puni potencijal tih tako slatkih, ali ponekad dosadnih pramenova.

 

1. Razbarušene šiške Aggy Deyn


Tko zna? Aggy zna! Šiške su na kratkoj kosi must have, a ako se bojite da bi mogli izaći iz salona bez njih, naglasite da želite malo dulje, razbarušene šiške koje možete stilizirati na više načina, od glamuroznog do opuštenog.

2. Asimetrične kratke šiške Alison Sudol


Ove šiške izgledaju kao da ih je sama rezala. Želite li asimetriju, zaboravite na izgled techno vjeverice s početka milenija i neka asimetrija bude pomalo neuredna. A Bettie Page šiške su ionako uvijek u modi.

3. Izvučene šiške Bai Ling


Istina ovaj styling nije za svakoga, ali može biti zgodna promjena kad nemate pojma kako ih stilizirati. Sve što vam treba je pegla za kosu i dosta laka koji će držati šiške dalje od čela.

4. Elegancija Mie Wasikowske


Uredne šiške počešljane na stranu su klasika koja uvijek pali: u uredu, na večernjem izlasku, u svakodnevnim situacijama... Još ako imate bob, nemate o čemu razmišljati.

5. Fenirane šiške Florence Welch


Florence je poznata po svojoj gustoj crvenoj kosi i šiškama. Ako planirate podignuti kosu, svakako obratite pažnju na šiške i dajte ima malo oblika i volumena pomoću četke za uvijanje kako ne bi beživotno visjele preko čela.

6. Rijetke šiške Malin Akerman


Spadate li u kategoriju „konzervativnih", svidjet će vam se duge rijetke šiške Malin Akerman. Zapravo se radi o nekoliko pramenova koji mogu biti šiške, ali i ne moraju jer su dovoljno dugi da se stope s kosom. Odličan odabir za prijelazno razdoblje dok puštate šiške, ali i ako se još uvijek dvoumite oko rezanja istih.

7. Dvobojne šiške Raven-Symone


Nikad nemojte zaboraviti obojati i šiške ukoliko stavljate pramenove na ostatak kose. Kontrast može biti jači ili slabiji, ovisno o ukusu, ali ga mora biti ukoliko ga ima i na kosi.

8. Kombinacija tekstura Viole Blunt


Ako vam je kosa valovita, izravnajte šiške, a ako je savršeno ravna malo ih razbarušite... Tko kaže da sve mora biti u istom stilu?

9. Guste šiške Rose Byrne


Šiške Rose Byrne su kategorija za sebe. Gustoća, sjaj i način na koji uokviruju lice čine ih iznimno poželjnima, ali pripazite: ovo su šiške koje traže mnogo posla! Kolikogod lijepe bile imajte na umu da su redovita šišanja i feniranje neizbježni.

10. Preduge šiške Naomi Campbell


Još jedna varijanta koja može upaliti ako puštate šiške. Umjesto da ih pustite da vode svoju politiku, zamolite da vam ih stanje. Tako nećete izgubiti mnogo na duljini, ali ćete i dalje imati zgodne šiške kojih se nećete sramiti.

B.K.

 

foto: bellasugar.com

 

 

Objavljeno: 21.03.2011. u 18:01
Tagovi: Frizure, šiške

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p