KOSA

10 najvećih grijeha za kratku kosu

Kako izbjeći katastrofu?

Niste sigurni želite li se ošišati na kratko ili radije ostaviti frizuru kakva jest? ili ste se ošišali i sad muku mučite s frizurom? Vrijeme je da se suočite sa svim izazovima koje kratka kosa postavlja pred vas, a biti će vam mnogo lakše uz naših 10 savjeta.

1. Šišanje kovrča na kratko

Kovrče i kratka kosa jako teško idu zajedno. Ako imate čvrste kovrčice svaki dan ćete morati peglati pramen po pramen kako bi frizura ličila na nešto. Ako već želite kraću kosu, odaberite slojeviti bob. Što je kosa dulja, teža je i više „vuče" kovrče, pa tako s kratkom kosom lako dobijete izgled ovce.

2. Kaciga na glavi

Ako izgledate kao voditeljica vijesti s lokalne televizije, vrlo vjerojatno imate kacigu na glavi. Dodajte slojeve svojoj frizuri, oni će ju osvježiti. Odbacite lak za kosu i kupite vosak u spreju, našpricajte kosu i osušite fenom s kosom preko glave..

3. Sindrom velikog tijela i male glave

Žene s oblinama ne bi smjele imati frizuru kraću od boba. Ili razmišljate kako dadilja Fine „Što širi bokovi, veća frizura mora biti".

4. Miješanje stilova

Nekome možda stoje ravni pramenovi sprijeda, a razbarušena kosa straga. Većini ljudi takva frizura ipak ne stoji i pomirite se s tim. Ako imate kratku kosu odaberite ili zalizan ili razbarušen izgled.

                                              

5. Previše proizvoda za styling

Ako imate finu, meku kosu koristite kremu za stiliziranje koja daje sjaj i čvrstoću. Ako vam je kosa čvrsta i gusta vosak ili pasta su idealni. Osim što ju kontroliraju, lako ih je koristiti. Jednostavno razmažite malo među dlanovima i nanesite na kosu.

6. Ne korištenje proizvoda za styling

Čak i dobro šišanje izgleda bolje uz malo proizvoda za styling. Kosa automatski djeluje njegovanije i sjajnije, a struktura šišanja je naglašenija.

7. Manjak slojeva

Ako ne ošišate kosu slojevito postoji šansa da izađete iz frizerskog salona izgledajući poput Loyda iz filma Glup i gluplji. Ako je kosa jako gusta slojevi mogu smanjiti volumen i dati frizuri lijep oblik bez izgleda kacige ili nedefinirane mase na glavi.

8. Neredovito šišanje

Jednom kada se odlučite za kratku kosu, prihvatite kako ćete kod frizera morati ići redovito. Šišajte se barem svakih 6 tjedana ili primijenite pravilo frizera koji kažu kako kada donji sloj počne izvirivati- trk na šišanje!

9. Previše asesoara

Špangice s mašnicama i zvjezdicama, rajfove s štrasom i slične dodatke ostavite curama s dugom kosom, jer lako možete izgledati poput klinke. Držite se marama i jednostavnih traka za kosu koje mogu prikriti i neredovito šišanje.

10. Gubljenje perspektive

Pripazite na make up koji se puno više ističe kratkom kosom jer je lice otvorenije. Isto tako, ako imate uska ramena radije nosite ravnu kosu.

                                           

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 18.01.2010. u 15:34
Tagovi: Kosa, Frizure

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p