KOSA

10 proljetnih celebrity frizura

Koje frizure nosimo ovog proljeća?

Ako tražite neku frizuru koja će vas pripremiti za proljeće i s kojom ćete zaboraviti zimu, možda bi bilo dobro da se ugledate na celebsice. Iako su revije za proljeće odrađene još u rujnu, tek sada na vidjelo izlaze neki trendovi jer krenula je sezona filmskih nagrada i sigurni smo kako ćemo uskoro vidjeti još slatkih frizura koje ćemo obožavati.

Punđa Emme Stone


Valovita kosa neuredno je skupljena u nisku punđu s jedne strane glave i objedinjuje tri trenda odjednom: niske punđe, uvinute šiške i asimetriju. Najprije svoju kosu učinite lagano valovitom, bilo viklerima ili figarom. Povucite razdjeljak na stranu i složite malu punđu na suprotnoj strani (šiške ili jedan pramen ostavite slobodnim). Šiške ili jedan pramen lagano uvijte prema natrag i učvrstite te se potrudite da frizura ne izgleda previše uredno.

Chignon Jennifer Lawrence


Za ovu frizuru nije potrebno mnogo mudrovanja, samo dovoljno duga kosa. Svežite konjski rep na zatiljku i zatim uzimajte pramen po pramen i motajte naizmjence u raznim smjerovima, a ako je potrebno natapirajte ih za više volumena. Bitno je da se vidi „sredina" repa tj. da pramenovi ne leže čvrsto uz glavu.

Valovi Natalie Portman


Sigurno vam se sviđa trend sedamdesetih ali nositi uvojke u stilu Charlijevih anđela? Baš i ne. Zato je Natalie Portman na jednoj premijeri u Los Angelesu nosila modernu verziju frizure Farrah Fawcett s pramenovima koji  samo padaju niz lice umjesto da su izvijeni prema van. Jednostavno nanesite sredstvo za zaštitu od topline i uvijačem oblikujte valove na srednje debelim pramenovima.

Šezdesete u stilu Rachel McAdams


Ne znate kud sa svojim bobom kojeg puštate  nekoliko mjeseci. Ugledajte se na Rachel McAdams i najprije natapirajte tjeme, a zatim uvijte kosu da dobijete meke valove i modernu verziju frizure iz 60-ih. Nemojte pretjerivati s tapiranjem i zadržite mjeru od nekoliko centimetara, a ako vam se ne da uvijati kosu, možete je složiti u rep.

Valoviti bob Zoe Saldane


Ovakve valove možete postići na više načina, pa ako vam se ne spava s papilotama ne morate. Vezanje gumicama u punđice ili figaro će obaviti jednako dobar posao. Kovrče razbarušite i izbjegavajte one savršeno spiralnog oblika, a nikako ne smijete zaboraviti mnogo spreja za  sjaj.

Kosa odmaknuta s lica u stilu Kristen Stewart


Njen frizer Adir Abergel kaže kako su ga za ovu frizuru inspirirale šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća. Povucite razdjeljak po sredini, nanesite mnogo kreme za sjaj i uvijte nekoliko pramenova figarom kako bi dobili prirodne uvojke.

 

Elegantni valovi Selene Gomez


Kako bi postigla simetriju noseći asimetričnu haljinu Selena je odabrala kosu prebačenu preko jednog ramena. Za ovu frizuru vam treba ili jako duga kosa ili umetak, inače neće biti ovako efektna. Zapravo je potrebno povući razdjeljak na stranu i prebaciti kosu na suprotnu stranu. Možete je ostaviti onakvu kakva jest, nakovrčati ili izravnati, ali ne zaboravite sve dobro učvrstiti lakom i eventualno ukosnicama kako bi kosa uistinu ostala na toj strani.

Sedamdesete u stilu Mene Suvari


Ako vam se ne sviđaju valovite sedamdesete u stilu Natalie Portman, ugledajte se na Menu Suvari. Ona je umjesto kovrčanja odabrala uvijanje vrhova prema van. Najbolje izgleda ako puštate šiške pa ih možete uviti na razini s jagodicama obraza.

Ležerna punđa sa šiškama Kirsten Dunst


Uvijek nosite svoje šiške na isti način? Umjesto da razbijate glavu što ste ih uopće ošišali, složite punđu, a šiškama napravite razdjeljak po želji. Jednostavno i efektno.

Punđa sa šiškama Ellen Pompeo


Još jedna ideja za žene sa šiškama. Iako se ponekad čini da su smetnja kad su svečane frizure u pitanju, upravo one mogu dati dozu šarma. Složite visoku neurednu punđu, a šiške ostavite da ležerno padaju kao i inače dok je kosa puštena. Jako efektno, pogotovo s gustim šiškama.

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 19.01.2011. u 16:00
Tagovi: Kosa, Frizure, punđa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p