KOSA

10 proljetnih frizura s pletenicama

Kako ih nositi ove sezone?

Možda nije najbolja glumica na svijetu, ali morate priznati kako Jennifer Aniston zna kako cijeli svijet osvojiti svojom frizurom. Najprije je to bila Rachel, a od Oscara 2009. s naših glava se ne skidaju pletenice u svim oblicima.

 

Tako je i ove godine, a ako niste stručnjak u pletenju, nema veze, jer neurednost je na cijeni! Čak i ako vam se čini da se pojedine frizure prave satima, pa čak i danima, samo zapamtite da nigdje ne piše da moraju izgledati savršeno, a upravo takve opuštene, ležerne frizure obožavamo svakog ljeta.

Volite li nositi raspuštenu kosu, a smetaju vam pramenovi oko lica, ispletite pletenice u stilu Blake Lively ili Ashley Greene s kojima možete odmaknuti kosu s lica. Ako ih ne želite plesti cijelom dužinom, svakako ih nakon što ste ispleli dio oko korijena kose, učvrstite ukosnicama ili tankom prozirnom gumicom za kosu (klasične gumice s metalnim dijelom mogu izgledati nezgrapno, pogotovo ako je kosa svijetla).

S toplijim vremenom šiške često postanu smetnja, pa ih jednostavno upletite u jedan dulji pramen poput Freide Pinto ili Kirsten Stewart. Ostatak kose možete skupiti u punđu, rep ili samo raspustiti.

Duga, tamna, sjajna kosa uvijek plijeni poglede. Možete je nositi u jednoj debeloj pletenici u stilu Selene Gomez ili isplesti pletenicu i od nje složiti punđu u stilu Kim Kardashian.

Volite li ležernije punđe ugledajte se na Florence Welch i Kate Bosworth koje su zahvaljujući pletenicama zablistale svaka na svoj način. Profinjenošću Kate Bosworth odišu i njene plosnate pletenice, dok je Florence sa svojom crvenom kosom idealna za debele, crvene pletenice i pramenove koji ležerno vise.

Nešto kompliciranije pletenice vole Diane Kruger koja nosi pravo malo remek djelo od različitih vrsta pletenica mat teksture te Jessica Alba koja nas je osvojila suvremenom Heidi frizurom u kojoj tanke pletenice služe umjesto trakica za kosu.

Borina Kopčić

foto: Zimbio

 

Objavljeno: 07.04.2011. u 16:32
Tagovi: Frizure, pletenice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p