KOSA

10 stvari koje vam frizeri ne kažu, a žele da znate

Ove stvari morate znati prije idućeg posjeta frizeru
frizeri
A
ko stalne težite tome da imate besprijekornu frizuru, sigurno znate da morate biti u dobrom odnosu sa svojim frizerom. Iako možda mislite da ga poznajete dovoljno, ipak postoje stvari koje frizeri žele da znate, ali vam ih nisu nikada rekli. Kako bi zašli malo dublje u frizerski način razmišljanja, donosimo vam 10 stvari koje morate znati prije idućeg odlaska frizeru.

1. Instagram fotografije mogu biti manipulacija

Instagram je prepun odličnih fotografija za inspiraciju, ali one su ponekad toliko izmanpulirane različitim filterima i Photoshopom da su nemoguće za postići u stvarnom životu. Zato, idući puta preskočite pokazivanje frizeru potpuno nerealnih frizura s Instagrama jer možete završiti s lookom koji ne želite, a frizer vam neće otvoreno moći priznati da je nemoguće postići izgled sa slike. Naravno inspirirajte se Instagramom, ali budite realni kada očekujete rezultate na svojoj kosi.

frizeri

2. Ponesite nekoliko fotografija

Ako ste se za novu frizuru inspirirali nekim drugim lookom, svakako pronađite što više fotografija kako biste što bolje dočarali frizeru što točno želite, od dužine, boje do teksture.

3. Frizeri ne mogu čitati misli

Iako idete kod nekoga na frizuru već godinama, nitko vam ne može čitati misli. Kada se odlučite na promjenu, sve jasno recite svom frizeru i baš ništa ne prepuštajte slučaju niti se nemojte uzdati u to da se nešto podrazumijeva. 

frizeri

4. Promjene mogu biti velika obaveza

Određene promjene mogu biti jako velika obaveza. Primjerice ako odrežete šiške, svakih nekoliko tjedana morate ići na kraćenje, a slično je i s kraćim frizurama. Neobične i jarke boje na kosi mogu trajati tek koji tjedan i ako ih želite zadržati, morat ćete često ići na bojenje. Svakako unaprijed uračunajte i te dodatne troškove održavanja kako se ne bi kasnije iznenadili.

5. Frizeri ne znaju vašu povijest

Frizeri definitivno ne mogu znati što ste vi prije nego što ste došli kod njih radili s kosom, odnosno koje boje ste na nju stavljali. Svakako kada dođete kod novog frizera recite apsolutno sve što ste prije imali na kosi i opišite kako se koja boja ponašala.

frizeri

6. Posvjetljivanje nije tako jednostavno

Ako želite posvijetliti tamno smeđu kosu, to nećete postići nanošenjem svjetlo smeđe boje. Tako ćete samo, svojoj već smeđoj nijansi, dodati još smeđih molekula. Vaš frizer će najprije morati posvijetliti vašu kosu i zatim nanijeti svjetlo smeđu boju. Morate znati da frizeri ipak znaju svoj posao pa je bolje da im se s povjerenjem prepustite u ruke.

7. Ako niste zadovoljni, budite iskreni

Ako zaista niste zadovoljni frizurom, bojom ili dužinom, na pristojan način slobodno recite frizeru kako se osjećate. Ukoliko vam se vaša frizura ne sviđa i frizerima je to loša reklama pa bi oni radije da dođete na prepravke, nego da šutite i budete nezadovoljni. Naravno, ako ste se odlučili za drastičnu promjenu i to vam se kasnije ipak nije svidjelo, za to nije kriv frizer koji je dobro odradio posao, nego to što se vi očito niste pripremili da ćete kasnije izgledati tako kako ste tražili.  

frizeri

8. Preporučite, ako vam se sviđa

Ako ste zaista oduševljeni frizurom i odličnim poslom koji je obavio vaš frizer, slobodno proširite glas. Svakom frizeru je drago kada dobije novu mušteriju na temelju preporuke. Vi ste zapravo hodajuća reklama svog frizera i ako ste ponosni na svoju frizuru, slobodno to podijelite sa svima. 

9. Odložite svoj telefon

Isključite i odložite svoj telefon kada ste na frizuri. Iako možda mislite da to frizerima ne smeta, itekako im je teško napraviti nešto s vašom kosom, ako konstantno pomičete glavu i gledate u mobitel ili još gore telefonirate. U tom slučaju frizer mora prestati s poslom dok vi ne završite i time samo pokazujete kako ne cijenite njegovo vrijeme, ali niti vrijeme ostalih mušterija koje čekaju na red.

frizeri

10. Njega kod kuće izuzetno je važna

Ako svoju kosu ne njegujete kod kuće, sav posao frizera može pasti u vodu. Ako ne znate kako njegovati kosu kod kuće, vaš frizer će vam rado preporučiti proizvode. Svi frizeri savjetovat će vam da barem jednom tjedno kotistite njegujuću masku za kosu, a ostale proizvode prepiručit će vam s obzirom na vašu boju, teksturu, gustoću i duljinu. 

T.K.
Foto: Getty Images i Dario Dunaj

Objavljeno: 10.04.2017. u 15:13

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p