KOSA

3 frizure prekrasne Anđe Marić

Jednostavni trikovi za kovrčavu kosu!


Neke frizure smatram bezvremenskim klasicima, međutim danas ih prezentiramo na nov, moderan način. Ovisno o make up-u i odjeći, mogu biti kao dnevne, večernje, vjenčane ili avangardne. Valovite i kovrčave frizure često gledamo na crvenom tepihu, ali ih i koristimo kao dobru bazu za oblikovanje frizure ili jednostavno kao dnevnu frizuru za odlazak na posao ili možda izlazak. Prilikom odabira frizure važno je samo da je maštovita, da se osjećate ugodno s njom i da oblici odgovaraju vašem obliku lica.

Inspirirana valovitom kosom, odabrala sam prekrasnu Anđu Marić  zbog njene prirodno kovrčave kose. Takav tip kose najlakše je transformirati iz jednog oblika u drugi pa vam predstavljam tri frizure koje možete napraviti iz iste baze.

Za najbolje rezultate kod pranja kose koristite dva šampona. MAXI. WASH šampon namijenjen je detoksikaciji kose, dok ćete šamponom BORN.AGAIN.WASH, koji koristimo u drugom pranju probuditi i osvježiti vašu kosu. Višak vode lagano uklonite ručnikom i nanesite BORN.AGAIN. essential TREATMENT kojeg ćete nakon nekoliko minuta lagano isprati.

Na kosu posušenu ručnikom nanesite ANTY.GRAVITY proizvod za volumen na korijen kose te BODY.BUILDER pjenu po cijeloj dužini kose za potpuni volumen. Kosu raščešljajte TEXTURE.COMB-om i širokim češljem za teksturu. Kako bi se kovrče definirale i postigao što veći volumen u kosi, kosu je potrebno sušiti difuzorom prebacujući kosu sa jedne na drugu stranu kako bi kosa dobila prirodan volumen i elastičan izgled.

Za prvu frizuru, podignutih kovrča, zavežite kosu u visoki čvrsti rep iznad desne obrve te oblikujte kovrčve u željeni oblik frizure. Postojan oblik postignite SESSION.SPRAY-em i posušite kosu difuzorom kako bi oblik bio što postojaniji.


Iz kovrčave kose vrlo je lako postići romantične valove. Raspustite kosu da nježno pada te pomoću FRESH.HAIR šampona za suho pranje iščetkajte kosu kako bi ste uklonili višak laka. Kevin.Murphy poznat je po svojim četkama s prirodnom dlakom i upravo takvu četku preporučujem za iščešljavanje kose. Četkajte kosu toliko dugo dok ne dobijete željeni izgled frizure, a elegantne valove opet učvrstite SESSION.SPRAY-em te posušite difuzorom.

 

Pletenice su iznimno popularne cijelu godinu. Iako ih preferiraju vlansnice ravne kose, one izvrsno pristaju i valovitoj kosi. Kevin.Murphy četkom s prirodnim vlaknima počešljajte kosu te ju podijelite po sredini. Pletite bočno mekanu pletenicu sa jedne i druge strane do zatiljka. Zatim obje strane spojite u jednu modernu, riblju kost s 4 pramena. Iglom i koncem iz Kevin.Murphy SEWING.KIT-a zašijte čvoriće i lagano ih izvucite prstima, a pokoji pramen izvucite u potpunosti kako bi frizura dobila na mekoći.

 
 

 
Katica Topčić za Kevin Murphy  
 
photos: Jure Perišić

styling: Bite My Style by Zoran Aragović

make up: Ivana Bilandžija Billy
Objavljeno: 07.11.2014. u 11:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p