KOSA

3 prijedloga jesenskih frizura iz Opiuma

Tea Matičević predlaže jesenske hitove!

 
'Inspiracija prilikom osmišljavanja frizura, postavljanja trendova i kreiranja bilo koje frizerske priče dolazi sa svih strana. Ponekada nas inspirira detalj koji primijetimo dok šećemo gradom, kosa klijenta koji dođe na frizuru, rečenica koju netko izgovori, stara fotografija, putovanje, modni trendovi, frizure koje smo uočili u svjetskim modnim prijestolnicama...', kaže kreativna direktorica zagrebačkog Frizerskog studija Opium, Tea Matičević, objašnjavajući kako su tri frizure sa svjetskih modnih pista ove jeseni favoriti Opiumova tima.
 
Opiumov broj jedan ove jeseni je kosa u prirodnom padu i pokretu. Tea objašnjava kako je Opium prigrlio ovu frizuru jer je efektna, a djeluje kao da se niste previše trudili oko kose, nego ste je samo posušili te naglasili njenu teksturu sprejem za volumen i puderom za lagano učvršćivanje. Prirodno puštenu kosu s nježnim, čistim linijama ove sezone su nosili modeli na revijama Valentina, Hermesa, Yvesa Saint Laurenta, Louisa Vuittona, Jil Sander, Roberta Cavallija i dr.


Kako postići takav look?
 
Tea kaže: "Kosu osušimo, uvijemo šesticama (špangice za valove) i zgužvamo ili malo prelomimo četkom kako bismo postigli određeni gib. Ako imate dugu kosu, možemo je isplesti u pletenicu dok je još topla i ostaviti nekoliko sati da se 'ohladi', završiti laganim lakom ili sredstvom za stiliziranje koji neće previše otežati teksturu."

Osim kose koja prirodno pada, Tea Matičević kaže kako je zalizana kosa skupljena u malu punđu ili rep druga frizura koju Opiumov kreativni tim rado savjetuje klijentima.

Zašto? Zato što kosa zalizana u svim smjerovima i na raznim visinama simbolizira i pokazuje savršenu eleganciju i otmjenost. "Na revijama Balenciage, Escade, Caroline Herrere, modne kuće Fendi, Stelle McCartney i Missonija mogli smo vidjeti razne varijante zalizane, skupljene kose. Jean Paul Gaultier nam se posebno svidio", kaže Tea Matičević.


Kako postići takav look?

Kosu čvrsto skupimo u rep na potiljku te je zaližemo kremom ili pastom koja nam omogućuje zaglađenost i pomalo mokar izgled. Kosu izvrtimo oko osi repa kako bi izgledala poput čvorića i učvrstimo je ukosnicama.

I na kraju Opiumov uvijek omiljeni motiv - pletenice, pletenice, pletenice...

Pletenice su vječna inspiracija frizera, kao i dizajnera. Bilo da su spletene uz glavu, uz kombinaciju niskog repa, bilo da vire iz visokog repa - pletenice su nezaobilazan trend i ove sezone. Ležernost i mašta frizera dopušta igru u svim smjerovima. U pletenju pravila nema. Opium su oduševili Givenchy i McQueen.
 

Tea Matičević
 
photos: Guliver/Getty​
Objavljeno: 17.10.2014. u 18:33
Tagovi: Kosa, kosa trendovi

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p