KOSA

3 prirodna recepta za brži rast kose

Hranjive maske koje zbilja djeluju

 
Ljeto, sunce i sol su učinili svoje i vaša kosa pod hitno treba šišanje, više nego što ste planirali, a tek ste dostigli željenu dužinu. Proći će mjeseci prije nego opet naraste i dođete do idealne dužine. Umjesto da kretene u prvu ljekarnu, ipak otiđite do prve bio ljekarne, jer najbolja rješenja se nalaze u prirodi.
 

Masaža vlasišta uvelike utječe na rast kose. Ovaj jednostavan način simulacije vlasišta potaknut će krvotok, povećati snagu korijena kose i pomoći hranjivim tvarima da brže dođu do same folikule. Masirati možete vlasište dok je kosa suha, ali udvostručit ćete rezultate i ubrzat ćete rezultat ako koristite ulje ružmarina za masažu vlasišta. Nekoliko kapi ulja možete dodati na svoj šampon ili ga razrijediti s drugim uljem poput ulja kokosa ili maslinovog ulja.Pomiješajte dvije žlice maslinovog ulja s dva jaja, ukoliko vam smeta što je maska ljepljiva, dodajte i malo vode ne bi li ju razrijedili. Ova maska savršena je za dužinu kose, jer jaja sadrže lecitin i proteine koji jačaju, hrane i liječe kosu. Zahvaljući hidratacijskom svojstvu može vam pomoći čak i s peruti. Iako ovu masku ne morate umasiravati, njene rezultate ćete uvelike vidjeti. Masku ostavite na suhu kosu 30-ak minuta da odstoji i isperite šamponom.

 

Nekada nepravedno stavljeno u drugi plan zbog negativne konotacije iz prošlosti, ricinusovo ulje dobiva sve više i više na značaju. Prije svega, ricinusovo ulje ima antifungalna i antibakterijska svojstva za pomoć u borbi protiv infekcije vlasišta. Također, prepuno je omega – 6 kiselina, vitamina E, proteina i ostalih hranjivih tvari koja mogu dodatno potaknuti rast vaše kose. Dodajte svom ritualnu jedan trik, zagrijete lagano ulje i umasirajte ga u korijen kose, rezultat će biti još bolji. Pokrijte kosu kapom za tuširanje na 15-ak minuta i zatim ju isperite šamponom.
 
Ana Jerneić
Objavljeno: 29.09.2014. u 18:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p