KOSA

4 frizure koje i najtanju kosu čine gušćom

Frizure za veći volumen
frizure za gustu kosu
I
ako frizeri nisu čarobnjaci koji mogu napraviti sve što si zamislite jer to ipak ovisi o kvaliteti vaše kose, ponekad s pravom frizurom mogu napraviti čudo. Ako imate tanku kosu i silno želite volumen donosimo vam četiri frizure koje će i najrijeđoj kosi dati gustoću.

Asimetrični valoviti bob

Blago asimetričan bob koji se spušta prema ramenima sam po sebi daje volumen, a ako ga još nakovrčate dat ćete mu dodatnu gustoću. Ova frizura je najzahvalnija za dame koje muku muče s rijetkom kosom i što je bob kraći, kosa će djelovati gušće. Ako je kosa odostraga kraća, osim volumena dobit ćete i ljepši i izduženiji profil. Blagi valovi umjesto pravilnih kovrča, ovoj frizuri daju punoću i neka vam ne bude krivo odrezati dugu kosu na bob dužinu jer ćete instantno dobiti željeni volumen koji je s dugom kosom jako teško postići.
frizure za gustu kosu

Emma Stone i Beyoncé

Duga stepenasta frizura

Ako se ipak ne želite odreći duge kose, svakako je ošišajte stepenasto jer će tako dobiti volumen i punoću. Frizer vam za ovakvu frizuru mora dati teksturu vrhovima i stanjiti ih kako ne bi otežali vlasi kod korijena. I kod ove frizure preporučuju se blagi valovi kako bi odigli kosu od tjemena i dali joj živost i volumen. 
frizure za gustu kosu

Cameron Diaz i Julianne Moore

Neuredni bob

Do sada ste vjerojatno već shvatili da je duga ravna kosa neprijatelj tanke kose jer će takve frizure dodatno istaknuti nedostatak volumena. Lagani slojevi i lepršavi vrhovi dat će gustoću pa je neuredan bob još jedna odlična frizura za tu namjenu. Pramenovi koji neuredno izviruju ključ su uspjeha ove frizure, a dubok razdjeljak sa strane dat će joj dodatan volumen. Ako ne znate kako postići tu prirodnu neurednost, jednostavno nakovrčajte samo vrhove, svaki na drugu stranu.
frizure za gustu kosu

Sienna Miller i Jennifer Lawrence

Šiške i dugi valovi

Možda ćete pomisliti kako je šteta i to malo kose koje imate odrezati i pretvoriti u šiške, ali to bi mogao biti odličan potez. Šiške će stvoriti dojam volumena i dati oblik kruni vaše glave, a ako ostatak kose nakovrčate dobit ćete dodatnu punoću. Ova frizura je trendi i odlična je i za večernje, ali i za dnevne prigode.
frizure za gustu kosu

Alexa Chung i Zooey Deschanel

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.02.2017. u 13:40

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p