KOSA

4 frizure s kojima ćemo sakriti neopranu kosu

Trikovi zlata vrijedni!
 
Ukoliko imate dugu kosu znate koliko je ponekad teško uhvatiti se s vremenom i urediti ju. Pranje, sušenje, friziranje… Tih sat vremena bi tako rado potrošili na nešto drugo? Ili ste ove sekunde dobili poziv za odličan izlazak pa jednostavno nemate vremena za pranje i friziranje? Donosimo vam 4 brze frizure za sve prilike!

Lažna kruna
 
Podijelite kosu u četiri jednaka dijela i odvojite pramenove pravilnim linijama na tjemenu. Zavežite kosu u repove i svaki rep podijelite u dva dijela. Te pramenove zavrtite oko svoje osi i na kraju učvrstite. Masna kosa će vam pomoći da kosa stoji stabilno, zbog čega ćete možda izbjeći i proizvode za učvršćivanje. Kosu zavežite oko glave, imitirajući krunu i učvrstite ukosnicama. Za ovu frizuru trebat će vam manje od 5 minuta.
 

Podijelite kosu na pola

Sa svake strane odvojite jednake pramenove kose i ispletite pletenicu do samog vrha pramena. Učvrstite ju elastičnom gumicom i povežite s kosom, do polovice tjemena. Ponovite postupak s drugom stranom. Na sredini glave ostatak pletenice učvrstite u drugom smjeru i dobit ćete izgled lažne kopče na kosi.


Old Hollywood stil

Tko ne voli stari Hollywood? Vrijeme pravih diva i profinjenog ukusa. Napravite razdjeljak na jednoj strani kose, začešljajte kosu i prenesite ju na jedno rame. Učvrstite ju gumicom za kosu i kroz gumicu provucite šal. Dodatno ga učvrstite tako što ćete ga zavezati i počnite plesti pletenicu. I to je to, još jedna 5 minuta frizura koja će vam popraviti dan.


Frizura od čvorića

Znate kada vam neka frizura izgleda strašno komplicirano, a u biti je jako jednostavna. Vjerujemo da ste isto pomislili i za ovu frizuru. Jedva vas čekamo determinirati. Na samom čelu, odvojite pramen u obliku trokuta. Zavrtite ga oko svoje osi i napravite čvor. Ostatku kose od prvog čvora dodajte pramen kose sa svake strane tjemena i ponovite postupak. Ako vam je francuska pletenica dojadila, probajte s ovom frizurom, jednako je lagana i brza!Ana Jerneić
Objavljeno: 13.09.2014. u 18:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p