KOSA

Najljepša kosa samo je 4 koraka daleko!

Sve što proživljavamo odražava se na našoj kosi
Kosa
Sigurno ste se nekada našli u situaciji kada ste pomislili da vi i vaša kosa ne živite u istom svemiru. Vi biste jedno, a ona je baš ono drugo. A svugdje oko vas nalaze se žene koje su rođene s prekrasnom kvalitetnom kovrčavom ili ravnom sjajnom kosom koja je u svim zonama savršeno oblikovana. Pitate se kako?

Kosa jednostavno traži našu pažnju. I moramo joj je pružiti, ako želimo da nam uzvrati prekrasnom teksturom na kojoj će nam svatko zavidjeti. S godinama su promjene na kosi još uočljivije i od toga nažalost, ne možemo pobjeći. Upravo zbog toga vam donosimo četiri vrlo jednostavna koraka za dobivanje kvalitete kose kakvu ste oduvijek željeli. Postoji toliko toga što možete učiniti kako biste poboljšali kvalitetu kose, jer na nju utječe sve. Od prehrane i dodataka za kosu, do stiliziranja. A što je najdivnije, ponekad je za dobivanje kose kakvu ste imali samo u snovima, dovoljno samo malo ljubavi. I to one koja je jednako intenzivna izvana i iznutra. S nekoliko jednostavnih promjena, možete imati prekrasnu kosu.

Počnite s prehranom

Hrana kojom se hranite utječe na kvalitetu kose. Što je hrana koju konzumirate zdravija, vaša će kosa biti divnija.  Čak ne morate potpuno mijenjati prehranu kako biste doživjeli spomenutu renesansu. Jednostavno u prehranu dodajte više voća i povrća na čemu će vam biti zahvalna vaša kosa. Sjajan način da započnete dan, ali i da pokažete vašoj kosi da mislite na nju jest zdravi voćni smoothie. Uz pomoć bobica bogatih antioksidansima, bjelančevinama i sjemenkama, vaša će kosa sjajiti od korijena do vrhova.

Uzimajte samo najbolje dodatke

Kada spomenemo dodatke za kosu mislimo na biotin. Oštećena kosa može biti posljedica: nedostatka vitamina, stresa ili različitih utjecaja iz svakodnevnog života. Ponekad je teško otkriti vitamine potrebne vašoj kosi, no srećom, multivitamini vam nikako ne mogu odmoći. Oni su posebno formulirani i vrlo brzo će vašu kosu obnoviti i odagnati vam sva nagađanja i dvojbe oko učinkovitosti.

Kosa
Pokušajte odbaciti šampon

Sve češće, u zdanje vrijeme čitam o tome kako ljudi izbacuju šampon iz svoje kozmetičke torbice. Objašnjavajući da on za kosu čini više zla nego dobra. Rezultati su vidljivi vrlo brzo. Kosa izgleda finije i sjajnije. Umjesto šampona, pokušajte se prebaciti na nešto što će vam kosu nahraniti, a ne isušiti. Odaberite formule koje će vašu kožu održavati vlažnom, učvrstiti je, učiniti gušćom, ali i spriječiti njezino ispadanje.  
 
Prestanite koristiti sušilo za kosu

Možda je to lakše reći nego učiniti. Obično kosu peremo 5 do 12. Neposredno prije izlaska, ali zaista, jedna od sjajnih stvari koju možete učiniti za svoju kosu, svakako je to da je pustite na miru odnosno da se suši prirodnim putem. Pokušajte to činiti barem neko vrijeme. Vidjet ćete kako će vam kosa biti drugačija. Radije je operite onda kada imate vremena ostaviti je da se osuši na zraku. Umjesto da je perete ujutro prije posla, zavežite je u rep ili neku kul punđicu i operite je kada dođete doma. Uštedjet ćete si vrijeme, a i kosa će vam biti sjajnija i zdravija. 
 
Foto: Unsplash
Objavljeno: 04.11.2017. u 09:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p