KOSA

5 cool ideja za isplesti pletenicu

Prigrlite veliki jesenski trend u samo nekoliko minuta

Ukoliko vas zanima koji je najveći jesenski trend kada su u pitanju frizure, jedini pravi odgovor definitivno su pletenice, koje dolaze u svim mogućim varijacijama na temu. Donedavno su bile uvriježene prirodne pletenice, koje bi se plele kako su pramenovi dolazili pod ruku, no posljednjih mjeseci svjedoci smo sve većeg broja strukturiranih i sleek pletenica, koje kroće put do svojih 5 minuta slave na brojnim poznatim damama. Mi vam donosimo njihove frizure i kako ih jednostavno postići.

Čvoraste pletenice
Kako biste dobile zamršen look a la Rachel Bilson, pripremite kosu proizvodom za bogati volumen i teksturu, kao što je Alterna Caviar Anti-Aging Mousse. Kosu osušite i izvucite na okruglu četku te na francuski način ispletite svaki pramen kose te ga po završetku uvrnite prema potiljku i sve zajedno ih pričvrstite ukosnicama točno iznad potiljka.

Stil mljekarice
Marion Cotillard, za premijeru svog filma Contagion u New Yorku, vratila se klasici: pletenici u stilu mljekarice.

Zmijska pletenica
Ako ste tip osobe koja voli začiniti stvari, onda ćete sigurno zavoljeti ovu multipletenicu, namotanu naokolo, kakvu je nedavno isfurala Molly Sims. Za sličan izgled razdijelite kosu horizontalno, kako biste dobili 3 dijela; jedan kao šiške, drugi na tjemenu te treći na potiljku. Područje šiški ispletite od desne sljepoočnice do lijevog uha. Srednji dio ispletite od sredine glave do desne strane potiljka, a stražnji dio ispletite u konjski rep, zamotajte u punđicu i pričvrstite.

Pletenica na pletenici
Na lansiranju vlastite linije odjeće, Kourtney Kardashian pojavila se s frizurom za kojom su se okretale glave. Isprva je napravljen razdjeljak, sa strana su ispletene pletenice i od tih pletenica potom je napravljena jedna velika punđa-pletenica na potiljku. Ovo je vrlo chic način za dodati zabavu u klasični look.

Šiške-pletenice
Nina Dobrev, koju pamtimo iz serije The Vampire Diaries, izgledala je apsolutno očaravajuće furajući pletenicu ispletenu od šiški začešljanih sa strane, za nedavni premijerni party matične kuće CW. Ovaj look možete rekreirati u kućnoj radinosti i to na način da prvo postignete ovaj sleek efekt. Na kosu nanesite proizvod koji pojačava njen sjaj, povucite kosu unatrag i povežite u chignon punđicu. Područje šiški ostavite nepovezano, jer ćete od tih pramenova naposljetku isplesti pletenicu sa strane te ju pričvrstiti ukosnicama iza uha.

 

H.B.

Photo: Bellasugar

Objavljeno: 17.09.2011. u 18:00
Tagovi: trendovi u kosi

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p