KOSA

5 frizura koje morate isprobati ovog proljeća

Prijedlozi frizura za svaku dužinu kose
kosa 
Proljeće donosi više topline, svijetla i razigranosti u zraku, a s njime i mi uglavnom dobijemo potrebu osvježiti svoj izgled drugačijom frizurom. Ovog proljeća nose se sve dužine: od kratkih pixie rezova do vrlo dugih, boho pramenova koji šarmantno uokviruju vaše lice.
 
Asimetrična pixie frizura
Bezvremenska pixie frizura u modernoj je verziji obogaćena asimetričnim rezovima koji pramenove, pozicionirane na frontalnom dijelu i prebačene na jednu stranu, ostavljaju nešto dužima i pomalo neurednima. Ovakva frizura je još uvijek vrlo otkačena, pogotovo ako je stiliziramo i teksturiramo tako da ima zavodljivi volumen, no asimetrična opcija je mnogo ženstvenija i nježnija od klasičnog pixie reza. Na suhu kosu nanesite lak za kosu, pa s figarom srednje debljine nekoliko pramenova učinite valovitima, a zatim kroz pramenove lagano provucite tanak sloj voska za kosu koji će joj dati sjajan izgled i učvrstiti je.
 
kosa
Strukturirani bob
Strukturirani bob uvijek je moderan, a ove godine bob varijacije zauzele su posebno mjesto kao najnošenije frizure godine koje su mnoge celebrityje, uključujući i zaklete dugokose ljepotice poput Kim Kardashian, natjerale na drastično kraćenje kose. Strukturirani bob je ravno rezan i kratak, dužine oko polovine vrata, što mu daje dozu dramatičnosti, no i seksipila. Za oblikovanje ove frizure također je poželjno koristiti figaro s debelom cijevi kako biste kosi dali dinamiku, a ne zaboravite niti staviti serum na vrhove koji će ih zagladiti, omekšati i dati vam elegantniji izgled.
 
hair
Teksturirani lob
Odličan teksturirani lob, kakvog nosi Rosie Huntinghton-Whiteley, savršen je kompromis za one koji žele skratiti svoju kosu, no opet zadržati dužinu. Nježni, mekani valovi, prebačeni na jednu stranu glave, i koji delikatno padaju na ramena, savršeni su izbor za ovo proljeće. Ova frizura savršena je za sve koji imaju tanku i prirodno ravnu do valovitu kosu.
  
hair
Asimetrični lob
Asimetrični lob je s jedne strane duži, razbarušeno valovit, i pada negdje između dužine brade i ramena. Ovaj look je vrlo sofisticiran i odlično naglašava lice pa ako imate lijepo definirane crte lica poput dobro definirane linije čeljusti, svakako se odlučite za ovu modernu varijantu boba. Za postizanje vrlo elegantnog izgleda, pramenove izravnajte peglom za kosu, a za ležernije dane kosu samo posušite na hladnoj postavci, i zatim prođite kroz nekoliko pramenova figarom.
  
hair
Francuske šiške
Moda inspiriranima 1970-ima trenutačno je jako moderna, ali lude sedamdesete su svoj utjecaj proširile i na svijet ljepote. U maniri it djevojaka poput slavne ljepotice Jane Birkin, francuski šik u kosi idealan je za djevojke tanke kose koje ne žele kompromitirati njezinu dužinu. Francuske šiške su dugačke i pomaknute sa strane, a oblikujte ih fenom tako što prolazite prstima između njih dok ih sušite, a ako želite teksturu u kosi, pošpricajte je slanim sprejem za kosu i u nekoliko poteza lagano zgužvajte prstima.
 
hair
J. S.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 20.04.2015. u 13:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p