KOSA

5 neodoljivih kratkih frizura

Kratko ne mora biti monotono

Jednom kad se ošišate na kratko često nema povratka. Naravno, uvijek možete staviti ekstenzije, ali proces puštanja vlastite kose je tolik naporan, mukotrpan i frustrirajući da čim kosa dosegne razinu do brade odlazite frizerki. Kratka kosa ponekad uistinu nudi manje mogućnosti od duge, ali to nije razlog da bude jednolična i dosadna.

Michelle Williams


Mark Townsend, celebrity frizer  iz New Yorka kaže: „Gornji dio je pun i dug tako da ga možete počešljati na stranu ili staviti iza uha, a nekoliko lakih slojeva sprečava da izgledate kao da imate zdjelu na glavi.". Zamolite frizera da najdulji pramenovi uokviruju jagodice i da zadrži meki profil kako ne bi izgledali muškobanjasto.

Jessica Stroup


Za ovu frizuru tražite da vam stanje kosu ostavljajući gornji di duljim od donjeg. Pramenovi bi u načelu trebali dosezati do ušne resice, a ako je kosa izrazito gusta, trebat će i stanjivanje.

Carey Mulligan


Carey sada pušta kosu, ali ova njena frizura je „idealan pixie" po riječima Marka Townsenda. „Zbog načina šišanja pramenovi padaju savršeno i izgledaju prirodno" kaže on i napominje da zamolite da vam ostave šiške duljine do obrva i neka kosa straga bude bliža glavi, ne vratu."

Halle Berry


Ultimativna kraljica kratkih frizura uvijek nas oduševi. Iako ova frizura izgleda otkačeno, može biti izrazito ženstvena ako se tako stilizira. „Gornji dio je prepun pramenova koji su različite duljine, a ostavljeni su i malo dulji pramenovi uz uši kako bi uokvirili lice." kaže Oscar Blandi iz Oscar Blandi Salona u New Yorku.

Ginnifer Goodwin


Njenu cool frizuru opisuju kao Twiggy za novi milenij jer zahvaljujući njoj može izgledati unisex. Recite frizeru da želite nešto dulje šiške koje onda možete oblikovati po želji: zalizati poput Ginnifer, podići ili natapirati za retro frizuru. Ovisno o načinu na koji je nosite, ova frizura može biti i muževna i ženstvena.

 

B.K.

foto: Allure

Objavljeno: 06.04.2011. u 18:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p