KOSA

5 trikova za gušću kosu

Jednostavno do voluminozne kose

gušća kosa

Osim sjaja i prirodnog izgleda, najpoželjnija frizura je ona gusta i voluminozna. Mnogo je razloga zbog kojih je kosa tanka i beživotna, a jedan od najčešćih je pogrešna njega koja može stvoriti kontraefekt. Na svu sreću postoje male frizerske tajne koje mogu kosu učiniti vizualno gušćom i bogatijom. Ako želite brze rezultate i trenutni izgled prelijepe bujne kose, primijenite ovih pet trikova


Pravilno pranje kose

Za gustu i zdravu kosu recept sigurno nije da stavljate brdo proizvoda jedan na drugi. Ključ je u pranju. Koristite regenerator i šampon koji služe baš za postizanje volumena. Takvi proizvodi povećavaju debljinu svake pojedine vlasi, a kada napravite već takvu dobru bazu, voluminozna kosa vam je zajamčena.

gušća kosa

Šampon za suho pranje

Odmah nakon pranja i sušenja kose, na korijen kose nanesite šampon za suho pranje. Znate kako uvijek mjestimično i lagano nanosite lak za kosu? E pa sa suhim šamponom trebate postupati potpuno suprotno jer je u ovom slučaju važna velika pokrivenost cijelog tjemena. Temeljito našpricajte šampon za suho pranje od tjemena do samih vrhova. Nakon toga četkom ili prstima počešljajte cijelu kosu kako bi skinuli višak i bijelu boju koju neki suhi šamponi ostavljaju. Suhi šampon dat će vašoj kosi puninu, a svaka vlas će doslovce odskočiti od tjemena i imat ćete bujnu frizuru.

Pjena za kosu

Iako vas pjena za kosu možda odbija jer vas podsjeća na 80-e i 90-e kada su je naše mame koristile u velikim količinama, ona je zapravo odličan i vrlo koristan proizvod. Ako je nanesete prije sušenja, pomoći će vam održati volumen. Birajte one pjene koje imaju prozračnu teksturu i dugo se zadržavaju na kosi te one koje su namijenjen korištenju na suhoj i na mokroj kosi.

gušća kosa

 

Uvijači za kosu

Možda su vam uvijači za kosu odbojni zbog istog razloga kao i pjena za kosu, ali oni su nužni ako želite volumen. Dovoljno je staviti tri uvijača na posljednji sloj kose do tjemena. Jedan sa svake strane i treći sa stražnje strane glave. Držite ih pet minuta, a za veći volumen držite ih od 15 do 20 minuta. Neka oni budu na glavi dok vi dovršavate make up, a kada ih skinete imate ćete kosu s većim volumenom.  

Koristite svoje prste

Kako bi dodatno podigli kosu od tjemena, dok sušite kosu dižite pramenove od tjemena i pokušajte ih držati u zraku sve dok i ne osušite. Uzimajte u ruke po nekoliko pramenova kako bi si olakšali proces. Ako kosu fenirate četkom, pripazite da ne uvijate i sušite pramenove direktno iznad tjemena jer bi tako mogli spustiti kosu i izgubiti postignuti volumen. Četku držite što dalje od tjemena.

T.K.
Foto: Getty Images i Pinterest
Objavljeno: 05.07.2016. u 16:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p