KOSA

5 trikova za neposlušnu kosu

Za one dane kada svaka dlaka na glavi vodi svoj život

Sigurno ste se barem jednom susreli s neposlušnim sitnim dlakama na glavi koje nikako niste mogli ukrotiti. Možda baš sami činite pogreške od kojih je vaša kosa još neposlušnija i naelektriziranija. 

Glavni uzroci frizzy kose su toplina i vlaga. Ostali uzroci neposlušne kose mogu biti različiti alati za kosu poput figara, fena ili pegle za ravnanje. Kako se ne bi zauvijek morali odreći ovih pomagala i kako ne bi svaki dan imali bad hair day zbog frizz efekta, pročitajte naše savjete.

Ručnik od mikrofibre - Nabavite ručnik od mikrofibre jer su na takvim ručnicima vlakna manja pa neće povući sa sobom sitne dlake nego će ih ostaviti zaglađenima.

Hidratantne maske - Koristite hidratantne maske s intenzivnom njegom jer što su vlasi njegovanije, bit će teže i neće se tako lako dizati u zrak.
 
Maska za kosu od jaja - Ako ništa ne pomaže, razmislite o domaćoj maski za kosu od jaja koja će zagladiti vašu kosu. Jaja su moćan protein koji će dati vašoj kosi snagu, sjaj, volumen i teksturu iz snova. Umutite jedno jaje i ostavite da djeluje na kosi 15 minuta, zatim isperite. 

 
Serum ili ulje za kosu - Ako vas uhvati kiša ili velika vlaga u zraku, uvijek pri ruci imajte putnu verziju ulja ili serumu za kosu kako bi ih mogli odmah nanijeti i zagladiti svoju kosu te spriječiti nastanak neugodnog frizz efekta. 

Lak za kosu - Ako ništa od prethodnih trikova ne upali, pokušajte s lakom za kosu. Naprskajte lak za kosu na četku i prođite s njom dok vam je kosa još vlažna te je zatim osušite do kraja. Lak bi trebao pomoći da kosa ostane na mjestu i bez frizz efekta.

T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr i Pexels
Objavljeno: 15.03.2016. u 10:01
Tagovi: Kosa, njega kose

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p