KOSA

6 frizura za prve jesenske dane

Koja je vaša najdraža frizura ove jeseni?

Možda ne obožavate prve kapi kiše, ali priznajte da ime nešto u toploj dekici, lagano pletenim puloverima i šetnji po šarenom lišću u gumenim čizmicama. Jesen je strašno romantična, a mi pratimo tu romantiku i frizurama. 

Francuska pletenica, jednostavna je pletenica koju često nosimo. A ove jeseni kombinirajte francusku pletenicu s običnom pletenicom, dva pramena francuske pletenice, dva bez. Ni francuska pletenica vam se čini više tako dosadnom, zar ne?


Ako niste spretni u pletenju pletenice, nema veze, dovoljno je da napravite jednostavnu nisku punđu i kosu ukrasite ukosnicama. Dok inače skrivate ukosnice, ovaj put ih istaknite.


Pletenica inspirirana vodopadom. Počnite plesti pletenice na jednoj strani tjemena ispuštajući pramenove da padaju izvan pletenice. Zatim te iste pramenove uvijte s figarom širokog promjera.
 
 
Celtic čvor idealan je za narukvice, ali zašto ne bi taj stil pratili i na kosi? Priznajemo, ovo je frizura za spretnije i uporne, ali efekt je toliko dobar da morate barem probati!


Odvojite dva pramena jednake veličine i debljine sa svake strane kose i svaki zavrtite oko svoje osi u različitom smjeru. Sada ih spojite jedan do drugog, učvrstite ukosnicama i postigli ste izgled lažne pletenice.


Razbarušena punđica je vječni hit, neovisno jesmo li doma i čistimo ili smo izašli van. Napravite odmak od klasične punđice i uvijete kosu uz sam rub lica dodajući pramenove. Na kraju sve pojite u punđicu.


A.J.

photos: pinterest
Objavljeno: 06.09.2014. u 15:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p