KOSA

6 trikova za zaštitu kose u ljetnim mjesecima

Sačuvajte svoju kosu od oštećenja

ljetna njega kose
L
jeto je najbolje godišnje doba da pustite kosu da bude prirodna i lepršava i da uživate u njoj na ljetnim zabavama, frizuri koju će vam dati sol i sunce i vijorenju na vjetru. Kako god uživali u svojoj kosi ljeti, najvažnije je da je zaštitite od različitih negativnih utjecaja kako jesen ne bi dočekali ispucane i oštećene kose i izblijeđene boje. 

Nosite pokrivalo za glavu

Najjednostavniji i najučinkovitiji način za zaštitu kose od štetnih sunčevih zraka je pokrivalo za glavu. Možete nositi zaista sve, od kapa, turbana do šešira, važno je samo da zaštiti veći dio kose. Tako ćete osim kose, zaštiti i tjeme koje bi isto moglo izgorjeti.

Koristite sprej za zaštitom 

Ako niste ljubitelj pokrivala za glavu ili ne volite često nositi šešire ili kape, posegnite za sprejem sa SPF ili UV zaštitom. Takvi proizvodi odlični su jer štite kosu od sunčevih zraka tako da umanjuju štetu i sprječavaju isušivanje. Važno je da sprej aplicirate na kosu stalno iznova, isto kao što i nanosite zaštitni faktor na tijelo. 

ljetna njega kose

Pripazite na klima uređaje

Ljeti ne postoje opasnosti za kosu samo izvana, nego vrebaju i u zatvorenim prostorima. Klima uređaji mogu biti veliki neprijatelj kose pogotovo ako su namješteni da pušu jako niske temperature. Problem je što oni isušuju zrak i izvlače svu vlagu iz njega, a samim time i iz vaše kose. U prostorijama u kojima puno boravite imajte ovlaživač zraka i trudite se klima uređaj namjestiti na razumne temperature.  

Prije bazena, smočite kosu

Prije nego što skočite u bazen, smočite kosu običnom vodom jer klor iz bazena može jako oštetiti vašu kosu. Ako je najprije smočite običnom vodom, kosa će upiti nju, a ne onu kloriranu iz bazena i tako ćete je zaštiti i ostat će meka i njegovana. 

ljetna njega kose

Nanesite regenerator koji se ne ispire

Ako planirate provesti dan na plaži svakako svoju kosu osim sprejem ili šeširom, zaštitite i regeneratorom koji se ne ispire. On će se upiti u vlasi i vlažiti ih pa sol, klor i UV zrake neće moći imati toliki negativni utjecaj.

Pletenica kao pomoć

Iako nema boljeg osjećaja od lepršanja kose na ljetnom povjetarcu, on može jako naštetiti vašoj kosi i zapetljati je tako da je ne možete otpetljati bez oštećenja. Ako je dan izuzetno vjetrovit spasite svoju kosu tako da je ispletete u pletenicu ili punđu i spriječite nepovoljan utjecaj vjetra. Ovi svi trikovi pomoći će vam da maksimalno uživate u ljetu bez brige o tome hoće li se vaša kosa oštetiti. 

T.K.
Foto: gioia.it i Morena Rosa

Objavljeno: 24.05.2017. u 15:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p