KOSA

7 stvari koje Francuskinje nikada neće napraviti s kosom

Obožavamo ležeran stil Francuskinja!

 
Obožavamo ih dok prolaze po cesti, šarmantno se okrenu i nasmiješe nam se. Ležeran stil Francuskinja cijeli svijet pokušava kopirati. Imamo osjećaj da nikada na kompletan izgled ne potroše više od nekoliko minuta, ali nas uvijek osvoje jednostavnošću i šarmom.

Caroline de Margaret u svojoj knjizi koju je napisala s Anne Berest, Audrey Diwan i Sophie Mas, How to Be Parisian Wherever You Are, otkriva savjete koje morate iskoristiti.
 
1. Francuskinje nikada ne boje kosu, a ako je već boje, onda je to u njihovoj prirodnoj boji. Ne bježite od sijedih vlasi, nosite ih ponosno!
 
2. Francuskinje ne koriste sušilo za kosu. Zapravo, bacite ga! Budite ekonomične i ljeti koristite sunce, a zimi ručnik. Kosa će vam biti zahvalna, a frizura nestašno romantična.
 
3. Ne gubite vrijeme na pranje kose svaki dan. Kosa drugi dan je puno lakša za održavanje pa će i vaša punđa biti čvršća.
 
4. Ukrasi u kosi su out. Izbacite ih. Francuskinje smatraju da je njihova kosa već dodatni ukras, pa nema smisla dodatno ju ukrašavati, posebno ako ste starije od 18 godina.
 
5. Francuskinje nikada neće izaći iz kuće s mokrom kosom. Uvijek ju operite večer ranije i legnite s mokrom kosom, svaki put će vaša frizura imati drugačiji oblik.
 
6. Ne zaboravite moć parfema. Kapljica u kosi, iz uha na potiljku. Francuskinje i parfemi idu u jednu rečenicu, budite senzualne.
  
7. Ne prigovarajte visokim temperaturama, jer toplina, sunce i more daju izvrsnu teksturu vašoj kosi. Istovremeno lagana i teška, samo posušena na suncu biti će složena u izvrsnu frizuru. Doma, daleko od mora, upotrijebite slani sprej za isti efekt.
 
 
A. J.
Objavljeno: 26.09.2014. u 18:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p