KOSA

9 romantičnih frizura za proljeće

Inspirirajte se našim prijedlozima

Već smo vam dali nekoliko ideja što odjenuti na spoj, a sada je vrijeme da razmislite i o frizuri. Valentinovo se bliži i bez obzira prezirete li taj blagdan ili padate u trans već pri samoj pomisli na sva ta srca i crvenu boju- sigurno ćete poželjeti neku romantičnu frizuru koja će biti u skladu s ugođajem.

Valovi

Valovita kosa oduvijek je privlačila muškarce, a i žene jer princeze još od djetinjstva uvijek zamišljamo s valovima i kovrčama. Zaboravite na savršene lokne i nanesite pjenu na kosu suhu do pola i posušite.

Uzmite figaro i kovrčajte pramenove od razine uha prema vrhovima, ostavljajući gornji dio netaknut. Razdvojite dobivene kovrče za prirodniji izgled.

Neuredna punđa

Najprije lagano natapirajte kosu, ali ako vam je kosa kovrčava ili valovita ovaj dio možete preskočiti.

Skupite kosu u niski rep, a gumicu stavite nekoliko centimetara od korijena kose. Rep omotajte oko svoje osi i učvrstite ukosnicama.

Lagano fenirana kosa

Sigurno ne želite izgledati kao da ste ispali iz Burde s početka devedesetih! Najprije povećajte volumen fenirajući velikom četkom, a zatim dodatno uvijte vrhove i ako je potrebno, oblikujte rolice kose koje ćete učvrstiti ukosnicama dok se hlade kako bi dobili nešto uvijenije vrhove.

Frizura vam se čini pretjerano stilizirana? Jednostavno prođite prstima kroz kosu za malo nereda.

Punđa s jedne strane

Ova frizura je jako seksi pošto otkriva cijelu jednu stranu vrata, a i djeluje mnogo šarmantnije od klasične punđe. Povucite duboki razdjeljak i skupite kosu u niski rep na strani suprotnoj od strane gdje je razdjeljak.

Gumicu vežite malo udaljenu od glave, rep natapirajte (ukoliko je potrebno) i omotajte oko njegove osi te pričvrstite.

Velike kovrče

Potrebni su vam vikleri, jer s njima ćete postići bolji efekt nego s figarom. Uvijače srednje veličine koristite ako imate tanku kosu, a za deblje vlasi potrebni su veliki uvijači.

Pramenove širine viklera omotajte oko uvijača i osušite. Kosu raščešljajte prstima kako uvojci ne bi izgubili oblik.

Cvijeće u kosi

Cvjetni uzorak uvijek djeluje romantično, a cvjetovi u kosi pogotovo! Svaku od ovih frizura možete ukrasiti cvijetom, a ako ste totalno neraspoloženi za friziranje uvijek možete staviti trakicu ili ukosnice s velikim cvijetom.

Ove sezone odaberite cvijeće pastelnih, a ne žarkih boja.

 Mnogo volumena

Želite li natapirati kosu, zapamtite da morate zadržati mjeru. Orijentirajte se na pomalo neuredan look i izbjegavajte savršeno stilizirane i natapirane punđe.

Učinak je najbolji s kosom uvijenom na viklere i tapiranjem običnom četkom, ali zapamtite da ne idete previše „u visinu" kako bi izbjegli  Amy Winehouse look.

Opuštena pletenica

Jednostavnije od ovoga naprosto ne ide. Pletenicu sigurno znate isplesti, a ako pokoji pramen i viri- nema veze, to joj samo daje šarma.

Možete je plesti straga, na jednoj strani glave za asimetričan look i na sve ostale načine kojih se možete sjetiti.

Retro uvojci

Veronica Lake je sigurno ponosna na popularnost svoje frizure! Izbjegavajte savršeno stilizirane kovrče u stilu četrdesetih godina i neka vaša frizura bude nešto opuštenija.

Uvijte kosu samo do brade, a uvojke ostavite da stoje nakon što skinete viklere i učvrstite ih lakom za kosu.

Borina Kopčić

foto: Allure

 

Objavljeno: 27.01.2011. u 12:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p