KOSA

9 seksi proljetnih frizura

Kako nositi kratku kosu, kako bob, a što s dugom kosom?

Zdrava i njegovana kosa je uvijek na cijeni, ali njega i zdravlje su besmisleni ukoliko nemate pojma što započeti sa svojom kosom. Bez obzira jeste li se tek ošišali na pixie ili već godinama nosite dugu kosu, vrijeme je da napravite update u kreiranju frizura koje ćete nositi ovog proljeća.

Kratka kosa

Najveći problem žena s kratkom kosom je što s njom nije moguće eksperimentirati. Punđe, tapiranje, repovi na 1001 način...? Sve je to znanstvena fantastika. Zato se ugledajte na Emmu Watson koja je svoj pixie zalizala poput dječaka.

Imate li lijepe crte lica, ovakva decentna frizura će ih samo dodatno istaknuti.

Tražite nešto glamurozno za večernji izlazak? Frizura Kelly Rowland sa šiškama koje padaju preko čela je idealna jer skreće pažnju na jagodične kosti i osmijeh a i dalje djeluje seksi. Možete je nositi čak i kada puštate kosu jer vam je kratka frizura dosadila.

Poluduga kosa

Većina žena obožava poludugu kosu jer nije zahtjevna kao sasvim duga ili kratka. Ovu seksi frizuru Rachel McAdams ćete postići posebnim šišanjem koje dodaje volumen.

Zatražite da vam ošišaju kosu u slojevima, s tim da prvi počinje kod čeljusti i da vam ostave duge šiške, a onda se naoružajte proizvodima za volumen i četkom za feniranje.

Bob

Bob je jedna od onih frizura koje može nositi svatko, ali samo ako zna kako. Jessica Alba se tako odlučila za dugi bob kojeg ravna.

Sredstvo za sjaj i peglu za kose u ruke, povucite razdjeljak i ravnajte do željenog efekta. Njena frizura izgleda super je je samo malo slojevita pa ne izgleda spljošteno.

S druge strane, Keira Knightley nosi kratki bob, i to njegovu valovitu varijantu.

Ova frizura će samo dodatno zaokružiti okruglo lice, pa imajte to na umu, a postiže se slojevitim šišanjem, i ostavljanjem prednjih pramenova duljima.

Ravni bob Jennifer Aniston je igranje na kartu klasike. Kako vam ne bi dosadio zamolite da vam odrežu šiške ili mijenjajte položaj razdjeljka.

Duga kosa

Imate li tanku kosu, tražite slojevito šišanje i ne puštajte kosu da bude preduga. Umjerenost je ključ, baš kao i u slučaju Diane Kruger.

Prednje slojeve uvijek položite na prsa, a ne na leđa, jer ćete tako istaknuti šišanje i dobiti na volumenu.

Šiške

Šišati ih ili ne, jedna je od vječnih dvojbi. Prije svega, želite li šiške, ne gledajte trendove nego svoju kvalitetu kose i oblik lica.

Žene s jakom čeljusti i istaknutim jagodicama izgledat će fenomenalno s prozračnim šiškama u stilu Olivie Wilde.

Duguljasto lice izgledat će lijepo s dramatičnim, gustim šiškama, lagano zaobljenim pri rubovima u stilu Rosie Bryne.

B.K.

foto: InStyle

Objavljeno: 15.03.2011. u 13:32
Tagovi: Kosa, Frizure

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p