KOSA

Blorange i tigereye - hit boje godine!

Nove trendi nijanse
blorange
P
rošlu godinu svijet bojenja kose obilježila je vladavina velikog broja novih tehnika koje su doslovno okupirale društvene mreže, ali i glave poznatih i nepoznatih žena. Mogli smo vidjeti poplavu tehnika ombre, balayage, sombre, foilyage i mnoge druge, a koje će nijanse ove godine krasiti glave dama rekla nam je vlasnica frizerskog salona Kuća četki, Anita Mioč.

Blorange

Početkom godine društvene mreže preplavila je nova boja kose - blorange. Ovu nijansu mogli bismo opisati kao plavu s narančastim i svjetlo crvenim pramenovima, a dvije boje su lijepo izblendane tako da se prijelazi ne primjećuju. Najprije smo ovu boju vidjeli na glavi trendseterice Georgie May Jegger, a sada je preplavila Instagram i zaista možemo reći da je savršena zimska pastelna nijansa koja priziva proljeće.

blorange

Georgia May Jagger

blorange

"Blorange je fashion boja koja nam dolazi iz dvije riječi tj. boje - blonde i orange, a rezervirana je za one odvažnije. Blorange je savršen pastelni ton za plavuše koje žele promjenu, jer se preljevima može postići taj efekt bez štetnih posljedica za kosu. Ovu specifičnu boju bi opisala kao paletu boja u kojoj vidim narančastu, crvenu i rozu pastelnu nijansu i sve zajedno djeluju neobično prekrasno. Ovo je zaista jako zanimljiva boja s kojom sigurno nećete ostati neprimijećeni, ali upravo zato svima preporučujem da dobro razmisle prije odluke o bojenju", rekla nam je Anita o ovoj hit boji. 

blorange

Tigereye

Tigereye ili tigrovo oko, drevni je dragi kamen smeđe boje sa zlatnim prugama i krajem prošle godine inspirirao je frizere da od njegovog izgleda rekreiraju predivne pramenove bogato smeđe boje s dozom zlatne. Ova tehnika je slična balayage tehnici jer pramenovi djeluju potpuno prirodno. Zapravo su to nijanse boje karamele, na čokoladno smeđoj bazi, a evo što Anita kaže o ovoj hit boji.

tigereye
tigereye
"Tiger eye vrlo je moderna i popularna nijansa koja će svakako obilježiti 2017. godinu. Riječ je o boji koja podsjeća na kamen tigrovo oko koji se opravdano nalazi na samom vrhu ljestvice omiljenih svjetskih kristala. Prepoznatljiv je po zadivljujućim naizmjeničnim slojevima zlatne i smeđe boje, koje su dale inspiraciju i frizerskom svijetu. Tople čokoladne baze preko kojih se preljeva i izvire pregršt pramenova iz porodice zlatnih i karamel nijansi idealna je kombinacija za sve brinete koje ne žele predrastičnu promjenu, a dobivaju volumen, sjaj i praktičnost održavanja jer izrast i nakon tri mjeseca izgleda dobro. Možemo koristiti razne tehnike, ali je vrlo važno da kolorist već unaprijed ima viziju redoslijeda slaganja boja", objasnila je Anita, a nas zanima koja boja će pobijediti u ovogodišnjoj borbi za najpopularniju nijansu - uočljiva narančasto plava ili elegantna čokoladno smeđa.

tigereye
Tanja Konjevod
Foto: Instagram
Objavljeno: 09.02.2017. u 10:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p