KOSA

Gdje su nestale popularne pletenice?

Instant trendovi u frizurama

boksačke pletenice
K
ada je u pitanju frizura koja je obilježila ovu godinu, ne moramo razmišljati niti sekundu. Znamo da su to boksačke pletenice koje su u jednom trenu doslovno preplavile ulice, ali kako su najednom postale popularne, tako su odjednom i nestale! Pitali smo stručnjake iz frizerskih salona Ruža i Franić što oni misle o ovom i ostalim instant trendovima i zašto najednom nestaju.

Najprije je ovu frizuru proslavila Kim Kardashian kada ih je napravila sebi i kćeri North, a zatim su ih isfurale i ostale članice klana Jenner - Kardashian i možemo reći da je ostalo povijest. Najednom su sve djevojke na ulici imale te pletenice, a o društvenim mrežama koje su okupirale ne moramo niti govoriti. Osim običnih djevojaka trend pletenica prihvatile su i poznate dame pa su Katy Perry, Jennifer Lopez i Rihanna samo neke od njih koje su ih nosile. 

boksačke pletenice

North West i Kim Kardashian

Jednostavne, simpatične, brze za napraviti, pristaju svim gustoćama i teksturama kose pa ni ne čudi da su se svidjele mnogim damama. S obzirom na to da su vrhunac popularnosti postigle u ljeto, kada svi težimo da sklonimo kosu s lica kako bi si olakšali vrućine, logično nam je da su upravo onda bile hit. Osim što su idealne za one dane kada s kosom ne možemo baš ništa napraviti, odlične su za treninge, ali i elegantnije prilike jer daju poseban izgled. Pitanje je zašto su onda tako brzo nestale, a izuzetno su praktične i nosive?

"Danas živimo brzi život u kojem se sve odvija puno brže nego prije. Nastaju tzv. instant trendovi koje postavljaju upravo reality zvijezde kao što je Kim. U ovom vremenu trendovi općenito, kako u modnoj, tako i u beauty industriji traju puno kraće. Ljudi se brzo zasite nečega što je hit, a s druge strane te iste zvijezde koje nameću te neke popularne stvari, u ovom slučaju pletenice, vrlo brzo nametnu novi trend pa stari jednostavno prestane biti in", rekao nam je vlasnik frizerskog salona Franić, Zvonimir Franić. 

boksačke pletenice
S njim se slaže i Nikolina Kisić Mamić, direktorica Ruža Instituta Kérastase koja kaže kako su pletenice vrlo upečatljiva frizura te ih se upravo zbog toga možemo brzo zasititi. Dodaje kako je i prije bilo hit instant trendova, ali priznaje kako su se ipak zadržavali nešto duže.

"Utjecaj društvenih mreža je neminovan. Sama učestalija vizualna izloženost nekom sadržaju čini ga dostupnijim, konzumiranijim pa se samim time i njime brže zasitimo. Razmislite samo u modnoj industriji, koliko takvih instant pa čak jako upečatljivih modnih trendova ima, ali ih se često brzo zasitimo? Što god viđamo prečesto jednostavno postaje sve manje zanimljivo", odlično zaključuje Nikolina.

boksačke pletenice
Sličnog mišljenja je i Zvonimir koji kaže da definitivno prije nije bilo tako te da su svakako za to zaslužne društvene mreže. Priznaje kako se prije klijente trebalo educirati o trendovima dok danas sjedaju na stolac i već sami znaju što žele. Kaže kako se toliko brzo pojavljuju novi trendovi da je naprosto i nemoguće da neka hit frizura traje dugo.

Zaista nam je nevjerojatno da neka frizura poput boksačkih pletenica doživi takvu veliku popularnost i nestane praktički u nekoliko tjedana, ali u ovim užurbanim vremenima kada je važno samo što prije prihvatiti neki trend i isfurati ga te zatim odbaciti kao da ga nikada niste niti nosili to je nažalost potpuno razumljivo. Kažemo nažalost jer neki trendovi su odlični i vrijedilo bi ih duže imati u središtu pozornosti, a oni nestanu čim neka poznata trendseterica na društvenim mrežama objavi nešto novo i zanimljivo. Iako nam je neshvatljivo da netko tko je do jučer stalno nosio pletenice i bile su mu omiljena frizura, odjednom ih potpuno odbaci, ali takva su današnja pravila igre i instant trendova te se nažalost vjerojatno više nikada nećemo vratiti u razdoblje prije društvenih mreža kada smo iz časopisa izrezivali frizure i nosili ih frizerki da nam ih napravi. Pitamo se hoće li se idućeg ljeta uopće itko sjećati boksačkih pletenica?

Tanja Konjevod
Foto: Pinterest i Instagram
Objavljeno: 29.11.2016. u 10:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p