KOSA

Hoće li bronde postati novi ombre?

Novi hit pramenovi
bronde kosa
N
iti potpuno plava boja niti smeđa - bronde je ona savršena nijansa između koja će dati toplinu svakoj plavuši, a osunčane pramenove brineti. Zahvaljujući poznatim damama poput Gigi Hadid, ova boja kose sve je popularnija pa smo istražili kako se postiže i održava.

Najprije da razjasnimo porijeklo naziva bronde. Zapravo je vrlo jednostavno i dolazi od kombinacije engleskih riječi blonde i brown što znači plavo i smeđe i najbolje opisuje boju koja je negdje između tih dviju nijansi. Ustvari je to fuzija smeđe i plave, a rezultat je kosa koja izgleda kao da imate osunčane svjetlije pramenove. I dok inače miješanje dviju nijansi može izgledati čudno i neuredno, u ovom slučaju to je poželjno jer se dobiva predivna boja, ali i tekstura i gustoća koje se vizualno stvaraju upravo zbog te dvije različite nijanse.

bronde kosa
bronde kosa

Chrissy Teigen i Gigi Hadid

Ono što je posebno kod ove frizure je to da se može napraviti topla ili hladna verzija kako bi se prilagodila različitim tonovima kože pa je mogu nositi apsolutno svi. Upravo u biranju nijanse je i ključ ove frizure i zato pazite da birate frizera koji je dobar kolorist. Odabir prave boje dodat će sjaj vašoj koži i očima, dok vas pogrešna nijansa može isprati.

bronde
bronde kosa

Lily Aldridge

Topli tonovi kože odlično funkcioniraju sa zlatnim, crvenkastim i medenim bojama, dok će hladni najviše profitirati od neutralnih boja. Ova boja najbolje će funkcionirati kod onih koji imaju prirodno svjetlo do tamnije smeđu kosu, ali ako je dobro napravljena može odlično izgledati i na tamno smeđoj pa čak i crnoj kosi. S obzirom na to da su ovakvi pramenovi laganog intenziteta, ne trebate često ići na novo bojenje jer će prijelaz i izrast biti postepen. Inspirirajte se fotografijama bronde boje i osvježite svoju frizuru.

T.K.
Foto: Getty Images i Pinterest

Objavljeno: 13.03.2017. u 15:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p