KOSA

Hoće li hygge kosa postati novi trend?

Tople nijanse koje griju
hygge kosa
D
anska riječ hygge prema Collinsovom engleskom rječniku proglašena je za riječ 2016. godine i tada je bila pravi hit u lifestyleu, a čini se kako se ove godine preselila u beauty svijet, točnije na kosu. Doznajte što je hygge frizura i kako s bojom kose postići taj ugodan skandinavski osjećaj.


Nordijsku riječ hygge Danci su brendirali kao svoj životni koncept, a ona stoji za sve ono što njima pričinjava životnu sreću. Hygge se pojavio kao svojevrstan odgovor na hladne zimske dane u Danskoj tijekom kojih mrak vlada čak 17 sati na dan. Opisuje uživanje u udobnosti života i male svakodnevne trenutke koji nas smiruju te tijekom kojih se potpuno posvećujemo sebi. Ukratko, uključuje hedonističke rituale i ugodan ambijent, ali kako je primjenjiv na kosi?

hygge kosa
hygge kosa
Iako vam možda zvuči neobično, udobnost i zadovoljstvo itekako se mogu preseliti i na kosu. S obzirom na to da je je hygge prvenstveno kreiran kako bi se lakši borili protiv hladnoće i zadržali pozitivne osjećaje to možete napraviti i tipičnim jesenskim nijansama boja za kosu koje odišu toplinom i osjećajem ugode. Hygge boje u rasponu su od zlatnih, toplih plavih, do mekih brončanih, kremastih narančastih i bogatih smeđih. Pomalo nas ovakva kosa podsjeća na popularnu tigereye tehniku, ali u nešto blažoj verziji.

hygge kosa
hygge kosa
Glavna karakteristika ovog novog trenda je da kosa dobije dubinu, a ona se postiže s najmanje dvije nijanse iste boje. Kada ste kosu obojili u jednu od hygge nijansi, ne morate se mučiti s frizurom jer bi time cijeli koncept opuštenosti pao u vodu. Neka vaša frizura bude neuredna, ali njegovana i počešljana. Težite messy chic izgledu. Ovakva boja i frizura laka je za održavanje jer nema grubih prijelaza na kosi pa samim time niti izrast nije vidljiv, a odlična je stvar što hygge frizura odlično izgleda na svim dužinama i bojama kose te nam ostaje za vidjeti hoće li ovakva frizura postati hit.

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.02.2017. u 12:15

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p