KOSA

Hoće li palm painting s trona zbaciti balayage?

Bojenje kose prstima novi je hit

palm painting
B
alayage, flamboyage, ombre, tiger eye... mislili smo kako će se ovdje zaustaviti neobični nazivi za trendove u bojenju kose, ali to se nije dogodilo. Najnoviji hit koji bi mogao zamijeniti balayage je palm painting!

Predivni pramenovi koji izgledaju kao da ste se upravo vratili s odmora na nekom tropskom otočju mogu se postići i bez odlaska u toplije krajeve, a trenutni hit su upravo palm painting pramenovi koji izgledaju nevjerojatno prirodno. Takav prirodan izgled kreira se pomoću prstiju i zato se i zove palm painting, odnosno slikanje jagodicama prstiju. Nova se tehnika poput epidemije širi društvenim mrežama i podiže letvicu običnih pramenova na jednu posve novu razinu.

palm painting
Palm painting poseban je upravo zato što se boja na kosu ne nanosi kistom, a jedan od prvih frizera koji je pantentirao ovu tehniku je Marcos Verissimo, colourist iz Londona. Objasnio je kako se palm paintingom boja nanosi isključivo prstima ne koristeći niti češalj niti kist. Naprednija je tehnika od balayagea jer nema nikakvih pravila nanošenja i samim time nema oštrih linija te je finalni look puno nježniji i prirodniji. 

palm painting
Ovakvi pramenovi puno su jednostavniji za održavanje od onih napravljenih ostalim tehnikama jer zbog prirodnijeg izgleda puno dulje izgledaju dobro, a kako ih ne trebate toliko često popravljati, kosa će vam biti zdravija jer je nećete toliko često uništavati bojom. Palm painting se može primijeniti na svim bojama kose, ali se ipak preporučuje za srednju do dugu kosu jer se na kratkoj ipak teško može postići izgled osunčanih pramenova. Vidjet ćemo hoće li ova nova tehnika uistinu zamijeniti balayage?

palm painting

T.K.
Foto: Instagram 

Objavljeno: 20.04.2017. u 10:30
Tagovi: Kosa, Frizure, ombre, frizura

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p