KOSA

Hoće li ultra duga kosa postati trend?

Kosa dužine do bokova
ultra duga kosa
P
ostoji duga kosa, ali ultra duga kosa posebna je kategorija i posljednjih mjeseci se upravo takva frizura počela pojavljivati na društvenim mrežama, ali i na glavama poznatih žena i nekako je prošla ispod radara pa smo se zapitali hoće li se popeti na tron popularnih frizura?

Kada pomislimo na ultra dugu kosu najprije se sjetimo 90-ih i pjevačice Cher i modela Naomi Campbell koje su ih nosile zaista besprijekorno, ali nekako smo mislili da je ta frizura ostala u prošlom stoljeću. Ponovno smo je uočili krajem prošle godine na pjevačici Rihanni, a zatim i na sestrama Kardashian te manekenki Jourdan Dunn. Na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada Beyoncé je imala upravo tu frizuru. Spomenuta dužina kose dolazi do stražnjice ili do bokova i može se smatrati ultra dugom ako prelazi struk.

ultra duga kosa

Jourdan Dunn


Ova frizura pravi je statement detalj cijelog izgleda i ne može je nositi svatko, a da s njom izgleda dobro i ako nije njegovana može dati potpuno suprotan efekt. Tako dugu kosu jako je teško pustiti jer to bi to trajalo godinama i vrhovi bi vjerojatno bili ispucani pa se većina žena koje žele ovu frizuru odlučuje za ekstenzije. Ako želite ultra dugu kosu, ona mora biti visokog sjaja, poput ogledala i potpuno ravna jer samo takvim izgledom postići ćete taj chic izgled. Pri vrhovima ne smije biti gusta i teška jer tada jednostavno sve postaje too much, a ako su vrhovi ispucani, također cijeli look pada u vodu. 

rihanna

Rihanna

ultra duga kosa

Beyonce

Možda se pitate kako spavati s tako dugom kosom, ali frizeri savjetuju da je tijekom noći zavežete u dvije opuštene pletenice i onda se nećete slučajno počupati ili je oštetiti. Ako je vaša kosa toliko zdrava i možete je pustiti do te dužine, nosite je s ponosom, ali i ako to niste u mogućnosti i odlučite se za ekstenzije, zabavno je misliti da jedan dan možemo imati svoju prirodnu dužinu kose, a već drugi dan dugu čak do stražnjice. Ostaje za vidjeti hoće li još dama pokleknuti ovoj frizuri i od nje napraviti trend


T.K.
Foto: Getty Images i Pinterest
Objavljeno: 13.02.2017. u 13:40
Tagovi: Kosa, Frizure, beauty, frizura

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p