KOSA

Isprobali smo inovativni automatski uvijač kose

Recenzija Philips Prestige Auto Curlera
Recenzija Philips Prestige Auto Curlera
Kad je riječ o beauty rutini, priznajem, oduvijek sam igrala za "sam svoj majstor" tim. Čuvam svoju slobodu kao mačka mlade. Ne volim da bude okrhnuta ovisnošću o slobodnom terminu kod kozmetičarke. Mrsko mi je čekati da mi netko namaže nokte, koliko god trajni bili, jer to mogu sama. Kad mi dođe, a ne kad je zakazano. Pita li me netko, moj omiljeni salon za uljepšavanje nalazi se na par polica moje kupaonice. Provjeren je, radno vrijeme po potrebi, svijeće kao inventar, napojnica nepostojeća.

Jedina stvar s kojom se ne kalkulira jest kosa. Na kosi se isprobavaju recepti bakine prabake jer je prirodno uvijek na cijeni, utrljavaju se serumi, spava se s maskama i folijama, nabavljaju ulja iz zemalja o kojima se gleda na National Geographicu. Zbog kose se pobožno posjećuju stručnjaci i rade kompromisi. Sve redom s predznakom – najbolje. Zbog svih ovih razloga, i izazov po imenu Philips Prestige Auto Curler morao je biti prihvaćen! Automatski uvijač koji obećava jednostavno i profesionalno kovrčanje, tri postavke temperature i vremena, regeneracija ionima koja bi trebala uroditi glatkom i urednom kosom? Kovrčanje kao ono u rukama stručnjaka, minimalno oštećivanje kose i sve to kod kuće? Gdje da potpišemo ja i moj esencijalni ženski ukras?

Recenzija Philips Prestige Auto Curlera
Prije hvatanja u koštac s ovim Philipsovim čudom, naglasiti moram nekoliko točaka optužnice. Naime, moja kosa se u životu susrela s mnogim vrućim i ne previše profesionalnim predmetima, eksperimentiralo se i tragalo za najboljim rješenjima, nešto se i griješilo, a rezultat svega toga (kao i gena) je tanka i suha vlas, dok je situaciji doprinijelo i dugogodišnje tvrdoglavo bojenje u plavo. Kosa je već poduže vrijeme na odvikavanju od vrućih pomagača, no za Philipsov automatski uvijač je iznimka morala biti učinjena jer obećava sve samo ne oštećenje, a kovrče su, s druge strane, baš uvijek aktualne, ženstvene i da, pripadaju u ladicu „uvijek dotjeranih žena“.

Recenzija Philips Prestige Auto Curlera
Na prvi pogled je jasno, riječ je o elegantnom i pametnom uređaju. Na okomitoj dršci su smještene tipke pomoću kojih se pali uvijač, bira temperatura i vrijeme te smjer okretanja cijevi. Temperatura se može postaviti na 170 °C, 190 °C i 210 °C, a mjerač vremena pokazuje opcije 12, 10 i 8 sekundi, što znači da ako se odabere 210 °C i 12 sekundi, kovrče će biti čvrste i moći će se napraviti i na gustoj kosi. S obzirom na moju kvalitetu kose i želju da napravim opuštene kovrče, to jest valove nosive svaki dan, temperaturu sam postavila na 170 °C, a vrijeme za kovrčanje na 8 sekundi. Uvijač se zagrijava dosta brzo, tako da sam nakon par minuta od uključivanja počela uzimati pramen po pramen, a uz minimalno truda nastajale su lijepe lokne. Naime, Philipsov Curler se prislanja okomito uz lice, a pramen proizvoljne debljine se jednostavno umetne u prorez između cijevi i štitnika, nakon čega se odabere smjer i pritisne tipka za rotiranje. Cijev se počne vrtjeti, kosa se omata oko nje te, ovisno o vremenu koje je odabrano za kovrčanje, nakon što rotirajuća cijev stane, počnu se odbrojavati još tri sekunde nakon kojih kosu možemo ispustiti. Na samom početku je malo teže koordinirati uređaj, pramenove i smjerove u kojima se cijev vrti, no bilo je dovoljno nekoliko minuta da se sprijateljimo Curler i ja te da mi lokne počnu skakutati oko lica.

Recenzija Philips Prestige Auto Curlera

Kombinacija temperature i vremena koje sam namjestila rezultirala je urednim, elegantnim kovrčama koje su nakon prolaska rukom kroz njih postale opuštene i spremne za pokazivanje. Osnovna razlika ovog inovativnog novog automatskog uvijača i svih figara koje sam dosad koristila je jednostavnost korištenja, ali i kvaliteta kose koja ostaje iza tretiranja visokom temperaturom. Dakle, jedino što se mora učiniti jest staviti ravni pramen u prostor između cijevi i štitnika i pritisnuti tipku za okretanje, ostalo Curler obavi sam. Tijekom kovrčanja, ni na sekundu se nije osjetio onaj miris spaljene kose kao što to često biva kod starijih i običnih figara i pegli za kosu, a kosa je na kraju cijele priče bila uredna, glatka i nisam primijetila promjenu u njenoj kvaliteti. Na kraju svega, mislim da je najbolje to što se s Curlerom može igrati u smislu temperature i vremena, pa se stvarati mogu jake kovrče, one opuštenije, ali i samo lagani valovi. 

U maniri zaključka recenzije, jedino što mogu reći jest da bih rado zamijenila sve dosadašnje uređaje za ravnanje i kovrčanje kose za ovaj Philips Prestige Auto Curler, ne samo zato što je dizajnerski dotjeran, ne oštećuje kosu i iznimno je lagan za korištenje, već i zato što podupire onu moju "sam svoj majstor" filozofiju. 

Recenzija Philips Prestige Auto Curlera
Recenzija Philips Prestige Auto Curlera

Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 10.11.2017. u 12:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p