KOSA

Jednostavan način kako zaštititi svoju kosu tijekom ljeta

Brz i efikasan trik
Zaštita kose na moru
P
očelo je vrijeme ljetnih godišnjih odmora i uživanja na plaži i u suncu. No, dok mi uživamo u svim ljetnim čarima, jedan dio našeg tijela uvijek nastrada na plus 30. I dok veliku pozornost pridajemo zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka, kosa je onaj dio koji uvijek zanemarimo.

Stoga ne iznenađuje što su termini kod frizera krajem kolovoza i početkom rujna popunjeni. Većina žena se nakon ljeta vrati sa suhom i oštećenom kosom bez sjaja. Klor, sunce i sol su glavni neprijatelji koji oštećuju i najzdraviju kosu, a o onoj tretiranoj nećemo ni pričati. Naravno, na tržištu su se pojavili brojni proizvodi za zaštitu kose od „ljetnih radosti“ koje bi trebalo nanositi tijekom boravka na plaži ili uz bazen, a još bolji način da zaštitite kosu je nanošenje hranjivog regeneratora odmah nakon kupanja.

Zaštita kose na moru
No, jedan trik je neizostavan, ništa ne košta i najbolje štiti vašu kosu – ispiranje kose prije i nakon svakog kupanja, bilo da se kupate u bazenu ili u moru. Naime, ako uđete u bazen ili more s mokrom kosom, ona će upiti manje vode tijekom kupanja. Klor i sol imaju štetne učinke, a najbolje ćete ih reducirati ako nakon svakog kupanja isperete kosu slatkom vodom. Nakon pranja nanesite svoj najdraži sprej za zaštitu od štetnih UV zraka i vaša kosa će vam zasigurno biti zahvalna!

M.D.
Foto: Instagram @emelinaah
Objavljeno: 23.06.2017. u 23:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p