KOSA

Jesenski trend: kratka kosa

Predstavlja: Ivana Marušić

Ove jeseni, kratka kosa ponovno zauzima primat na svjetskoj sceni. Teško je nabrojati sve slavne osobe koje su svoje duge lokne skratile i osvanule s novim, kraćim frizurama. Žene se često libe raditi velike transformacije kada je o kosi riječ, te većina igra na sigurno i brižno čuva duljinu i boju po nekoliko sezona. Istina je da se kose teško odreći, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir da ju većina žena njeguje kao štit samopuzdanja pomoću kojega se nekad i skriva iz ovih ili onih razloga. Ukoliko se ipak odlučite na radikalnu promjenu i date si sasvim novo lice i osobnost koju nova frizura i boja nose, budite dovoljno odvažne i riskirajte s jednim od dolje navedenih prijedloga:

FUTURE CLASSICS  

Namijenjen smaopuzdanim ženama koje se ne boje eksperimentiranja s kosom, poput pjevačice Beth Ditto. Karakteziraju ga oštre ali pojednostavljene siluete. Futurističke linije i ekstremne boje nisu nešto za što će se odlučiti veliki broj žena, ali one koje si žele priuštiti pravi make over, u Future Classicu će pronaći nešto za sebe.  

The TOMBOYS 

                      

Dječačke frizure već su neko vrijeme napravile veliki come-back na svjetsku frizersku scenu. Od Carey Mulligan, Kristine Šalinović pa sve do vječne Halle Berry, ovaj tip frizura najbolje pristaje pravilnim licima koja mogu podnijeti razotkrivanje kakovo nudi ultra kratka kosa. Igra kratkih i dugih pramenova s nezaobilaznom punk vibrom, pravi je put ukoliko želite osvježiti svoju jesensku kratku frizuru.

 

TWISTED LUXE 

Kako su izgledale curke koje su kasnih 80-ih obilazile najbolje noćne klubove u Berlinu? Jedno je sigurno, imale su allure glamuroznih rock zvijezda s frizurom kojoj nije trebalo beskrajno feniranje i namještanje kako bi izgledala seksi i podatno. Ukoliko vam dnevni ritam i posao dozvoljava eksperimente, ugledajte se na Kate Bosworth te svoju kosu lagano prošarajte neon pink pramenovima.

 

Ivana Marušić

Salon: She, Lopašićeva 12 a

Objavljeno: 10.10.2011. u 12:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p