KOSA

Jesu li četke krive za loš izgled vaše kose?

Kako odabrati pravu četku za kosu?

cetke za kosu

Četke za kosu najvažniji su alat za lijepu frizuru i iako mislite da su nevažne, morate promijeniti mišljenje. Loša četka za kosu može sabotirati ljepotu vaše kose dok je fenirate i morate znati koju odabrati prema vašem tipu kose.

Za tanku kosu

Tanka kosa zahtijeva plastične četke sa široko poredanim zupcima koji lako prolaze kroz kosu. Na zupcima bi trebali biti mali silikonski čepići koji neće trgati dlake iz korijena. Ovakve četke odlične su i za feniranje frizura jer omogućuju da zrak slobodno struji. 

Za gustu kosu

Gusta kosa može podnijeti jače poteze četkom. Za ovakvu kosu najbolje je koristiti guste četke od prirodne dlake jer će je one raščešljati i zagladiti dok bi četke od sintetičke dlake mogle stvoriti ispucane vrhove. 
 
cetke za kosu

 

Za grubu kosu

Ako pokušavate napraviti fen frizuru na kosi grublje teksture, koristite okruglu četku s mješavinom prirodnih i sintetičkih dlaka jer će umjetne dlake zagladiti kosu u donjim slojevima dok će prirodna dlaka dati površinsku glatkoću. 

Za kovrče

Nakon što kosu operete i stavite puno regeneratore te zatim isperete, kosu ćete najlakše počešljati uz češalj sa širokim zupcima bez straha da će vam slomiti vlasi ili uništiti kovrče. 

Za svakodnevnu upotrebu

Za svaki dan koristite četke koje imaju zupce postavljene na gumi. Takve četke dobre su za sve vrste kose jer jastučić od zraka između gume i četke smanjuje napetost pa ne postoji opasnost da iščupate vlasi ili il prelomite.
 
T.K
Foto: Getty Images
Objavljeno: 04.08.2016. u 10:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p