KOSA

Jesu li slani sprejevi dobri za vašu kosu?

Što kosi čini slani sprej?
slani sprej
D
ošlo je i to vrijeme u godini kada sve dame žele savršene valove s plaže, a oni najljepši i najprirodnijeg izgleda postižu se upravo slanim sprejevima. S obzirom na to da je glavni sastojak ovog proizvoda sol, sigurno vam je palo na pamet da ovi sprejevi možda nisu dobri za vašu kosu pa doznajte što moraju sadržavati kako bi vam istovremeno njegovali kosu, ali i omogućili predivne kovrče. 

Kada zapuše topli vjetar, a temperature se popnu iznad 25 stupnjeva, savršeni valovi s plaže mogu se vidjeti svuda oko nas. Već smo nekoliko puta pisali kako se ovakve kovrče najbolje postižu slanim sprejevima, ali štete li oni vašoj kosi? Naravno postoje brojne druge metode kojima možete postići predivne kovrče, ali ova popularna sa slanim sprejem je vrlo jednostavna jer frizuru možete postići sami bez frizera. Bez obzira na to koristili ovakav sprej često ili povremeno, morate znati što čini vašoj kosi. Sol u proizvodu može omekšati vlasi i dati im teksturu i volumen, ali istovremeno može biti i isušujuć i agresivan ako se pretjerano koristi.

slani sprej
Baš kao što mat ruževi isušuju usne i ne možete ih nositi nekoliko dana za redom jer usnama morate omogućiti da se oporave, isto tako na vašu kosu djeluje i slani sprej. To je zato što se molekule vode vežu na sol i tako isušuju vašu kosu. Također takvi proizvodi mogu biti puni alkohola koji će uz sol, dodatno isušiti kosu, a mogao bi i izblijediti boju. Ipak ako su vam slani sprejevi odlični za postizanje looka s plaže, ne morate ih se odreći, samo je važno da dobro čitate ambalažu. 

slani sprej
Kako bi izbjegli suhu i izlomljenu kosu birajte formule koje imaju minimalnu količinu alkohola i puno sastojaka koji njeguju kosu poput ulja, biljnih proteina i aloe vere. Pokušajte smanjiti korištenje spreja na nekoliko puta tjedno, umjesto svaki dan i dajte svojoj kosi dodatnu njegu u obliku regeneratora ili maski. Odličan trik za njegu kose prije nanošenja proizvoda za kovrče je i malo kokosova ulja. Nanesite malu količinu na cijelu kosu dok je još mokra prije nego nanesete slani sprej. Tako će vlasi upiti ulje, a sol će ostati na površini. Uz ove jednostavne trikove uživat ćete u valovima s plaže,ali i njegovanoj i sjajnoj kosi!

T.K.
Foto: Manhattan Couture Hair Extensions
Objavljeno: 30.05.2017. u 14:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p