KOSA

Jubilarni međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013

Poprište frizerskih trendova, ali i domaće te inozemne frizerske elite

Međunarodni frizerski festival održava se od 5. do. 7. travnja 2013. godine, pod generalnim pokroviteljstvom kuće Schwarzkopf Professional, u mediteranskom biseru, gradu Rovinju, i jedinom hrvatskom design hotelu s pet zvjezdica - Hotelu Lone. Budući da Hairstyle News 2013 slavi deseti rođendan, postat će najveće hrvatsko poprište edukativne razmjene frizerskih noviteta, profesionalnih znanja i stručnih iskustava dosada. Njegovu će veliku pozornicu krasiti maštovite show demonstracije frizerskih kreativnih timova iz Hrvatske i svijeta - La Bioesthetique, Indola, Laetitia Guenaou i Loreal Professionnel, Schwarzkopf  Professional i ZGAT Academy.

Festivalske će posjetitelje zasigurno inspirirati i Look&Learn seminari kad im na maloj pozornici domaće, ali i svjetske frizerske zvijezde - Mazella&Palmer, Matrix, MIČ Styling Academy, Richard Thompson i Alfaparf te Eric Bachelet i J Beverly Hills hrvatski tim - otkriju čarobne novitete. Pod palicama renomiranog modnog eksperta Saše Joke i poznate zagrebačke frizerke Milene Maršić održat će se ELLE radionica Styling kose u modnom editorijalu koja će frizerske entuzijaste inspirirati na nove kreacije u vlastitim salonima.

U susret jubilarnom međunarodnom frizerskom festivalu, njegov začetnik i organizator, Denis Vidović, ukazao je na značaj događanja za frizersku branšu: „U proteklom desetljeću ova je manifestacija izrasla u najveći specijalizirani frizerski događaj u regiji koji ne samo da informira i obrazuje frizerske profesionalce, nego im služi i kao vrijedna platforma za uzajamnu razmjenu stručnih znanja i profesionalnih vještina pritom ih educirajući i za konkurentan nastup na europskom frizerskom tržištu." Potonje se ogleda i u tematski bogatim poslovnim i stručnim seminarima u sklopu kojih će se etablirani frizerski stručnjaci, između ostalog, baviti i aktualnim pitanjima fiskalizacije u frizerskim salonima, nove porezne regulative u frizerskom poslovanju u Hrvatskoj i Europskoj uniji te novog Zakona o obrtu. Posebno ovogodišnje događanje je radionica o društvenim mrežama koja će sudionicima rasvijetliti neke od najvećih 'mitova' u komunikaciji s klijentima. U sklopu izložbenog dijela manifestacije brojni će izlagači predstaviti najnovije profesionalne frizerske proizvode te inovativne frizerske tretmane i tehnike."


I frizerska poslastica na kraju - veličanstveni subotnji večernji program Tribute to Vidal Sassoon u kojem će frizerski eksperti - Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević i Vladimir Vukobrat s brojnim gostima iz regije odati počast ovom frizerskom geniju koji je škarama promijenio svijet, uveo revoluciju u svijet frizerstva, mode i umjetnosti te ostavio neizbrisiv trag na cjelokupnu svjetsku kulturu.

 

Više na : www.hairstyle-news.hr


Objavljeno: 23.03.2013. u 11:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p