KOSA

Kako Blake Lively postiže savršene valove?

Otkrivena tajna valovite kose Blake Lively

Ako ste oduvijek sanjali o predivnim valovima u kosi kakve ima glumica Blake Lively, vaš san se ostvario. Valove koje je glumica imala na setu snimanja svog novog filma The shallows postižu se vrlo lako, a trikove je otkrio glavni frizer s filmskog seta, Rod Ortega.

Svako jutro, Ortega je napunio pola bočice sa štrcaljkom s oceanskom vodom i dodao istu količinu L'Oréal Color Vibrancy Dual Protect spreja koji služi za zaštitu boje. L'Oréal sprej zahvaljujući svojim sastojcima na bazi silikona spriječio je da kosa bude tvrda i kruta od slane vode. Ako nemate obojenu kosu koristite samo slanu vodu ili kupovni slani sprej.

Nakon što bi Blake oprala kosu frizer joj je nanosio sprej na još vlažnu kosu i to tako što je prskao najviše na korijenu i zatim je cijelu kosu lagano savijao prstima. Ovaj korak sadrži najvažniji trik za postizanje ošuštenih kovrča a to je da se kovrče nikako ne gnječe jer bi se tako dobio look iz 80-ih, a to nikako ne želimo.

Ako je vaša kosa posve ravna i ne može se nakovrčati na ovaj način, nakon prskanja slanog spreja na vlažnu kosu, podijelite cijelu kosu na četiri dijela i uvijte svaki u smjeru od lica. Držite svaki pramen uvijen dok se u potpunosti ne osuši od mokrog spreja i zatim ga lagano pustite da padne i pređite na drugi pramen.


Najbolji savjet za kraj kada je cijeli look gotov je taj da pustite kovrče da budu žive. Ortega upozorava kako je najgore zacementirati ih sprejem jer će onda postati krute i nepomične i dobit ćete neprirodan izgled. Ako kovrče pustite da se svaka razvije na svoj način, lako ćete postići Blakein nehajni look s plaže.  

T.F.
Foto: Getty Images i Instagram

Objavljeno: 22.05.2016. u 01:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p