KOSA

Kako da fen frizura bude postojana usprkos vrućini?

Trikovi za postojanu fen frizuru

postojana fen frizura

Dan za dobru frizuru nije rezerviran samo za hladnije mjesece i ako se malo potrudite, može se dogoditi i ljeti. Uz malo dobrih trikova možete pobijediti vlagu i vrućinu pa vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da vam fen frizura traje usprkos godišnjem dobu.

Čuvanje vaše fen frizure počinje u tušu, odnosno dok perete kosu. Koristite hidratantne šampone, maske i regeneratore kako bi vaša kosa bila zdrava iznutra jer će tako upijati manje vlage iz zraka koja vam može uništiti frizuru. Vlaga je najgori neprijatelj vaše frizure pa nikada ne smijete izaći iz kuće vlažne kose, jer i malo vlage može uništiti frizuru. Najbolje je da perete i sušite kosu navečer kako bi bili sigurni da će se osušiti do jutra.
 
postojana fen frizura 
Vašoj frizuri ponekad je potreban štit, a njega možete dobiti u obliku laka za kosu. Poprskajte cijelu kosu s malo laka i tako ćete zaključati glatke vlasi. Potražite verzije laka koje ne sadrže alkohol i koji neće vašu kosu stvrdnuti i slijepiti. Ako želite sačuvati frizuru, a ipak vam je praktičnija podignuta kosa, zavežite kosu u opuštenu punđu i pričvrstite je s nekoliko ukosnica. Kosa će tako biti skupljena pa joj vlaga neće naštetiti, a ipak će zadržati formu jer je nećete prejako stegnuti.
 
postojana fen frizura
Sigurno vam se puno puta po ljeti dogodilo da vam se od znoja smoče neki pramenovi koji se nalaze uz glavu. Kako takvi pramenovi ne bi kasnije bili čudne teksture, najbolje ih je odmah čim dođete kući, osušiti fenom kako bi se vlaga uklonila na najbrži mogući način, a vlasi ostale glatke. I za kraj, najvažnije je da ne dodirujete puno kosu dok imate frizuru, jer previše dodirivanja stvara trenje koje stvara kovrče. Ako ste jedna od onih koja voli vrtiti pramen kose, probajte se suzdržati!  
 
T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 24.07.2016. u 11:16
Tagovi: Kosa, Frizure, ljeto, frizura

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p