KOSA

Kako da punđa ostane na mjestu?

Tips & Tricks

Sigurno vam je poznat ovaj scenarij: pravite punđu, upotrijebite nekoliko desetaka ukosnica, pola limenke laka za kosu i već pri samom spuštanju niz stepenice osjetite kako se vaša fenomenalna punđa pretvara u nedefiniranu masu kose koja visi na potiljku! Razlog ovom fijasku je jednostavan- niste je dovoljno učvrstili, ali to i sami znate. Problem je kako je učvrstiti da stoji?

Želite li opuštenu i pomalo neurednu punđu ukosnice nemojte položiti ravno, nego svaki pramen pričvrstite stavljanjem ukosnica u obliku slova X. Tako ćete učvrstiti svaki pojedini pramen, a i dalje ćete ga moći raščupati koliko želite.

Ako su vaš problem naelektrizirane vlasi koje se jave čin izađete iz kupaone, poslužite se starim trikom iz backstagea. Umjesto da lakirate kosu, lak nanesite na četku pa se njome počešljajte.

Nikako ne možete napraviti savršen chignon na vrhu glave? Možda vam je kosa prekratka ili slojevito šišanje izaziva te nestašne pramenove. Rješenje je umetak, a ako je problem u šišanju, posebnu pažnju posvetite vrhovima koje ćete učvrstiti ukosnicama u obliku slova U i to u svim smjerovima. U najgorem slučaju, nabavite mrežicu za kosu.

Zasad vam kosa stoji kako treba, ali imate osjećaj da je pitanje vremena kada će se frizura raspasti? Ušijte je! Zvuči ludo, ali uzmite konac u boji kose ili flaks i debelu iglu i provucite nekoliko puta preko kritičnih mjesta kako bi konac sve držao na mjestu. Ovo se pogotovo isplati ako je punđa komplicirana i bilo bi šteta da je ne vide.

B.K.

foto: Zimbio

Objavljeno: 15.04.2011. u 18:24
Tagovi: Frizure, punđe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p