KOSA

Kako do sjajne kose?

Savjeti Frederica Fekkaia

Sjaj je jedan od osnovnih pokazatelja zdravlja kose, a vjerovali ili ne sjajna kosa čak može učiniti da izgledate mlađe! Usprkos mat trendu koji vlada ove sezone u stiliziranju kose, velika većina žena i dalje mašta o kosi sjajnoj kao s reklame. Kako do sjajne kose otkrio je svjetski poznati frizer Frederic Fekkai.

Počnite još pod tušem- koristite šampon i regenerator koji jamče sjaj i sa sastojcima kao što su proteini riže, maslinovo i jojobino ulje. „Ove šampone izmjenjujte s najobičnijim šamponom za normalnu kosu kako bi spriječili gomilanje tih sastojaka koji osim što daju sjaj, nažalost otežavaju kosu. Mnogo je specijalnih šampona za dubinsko pranje an tržištu koji uklanjaju ostatke proizvoda i daju kosi sjaj. Jednom tjedno svakako stavite masku."


Priprema- nakon što posušite kosu ručnikom nanesite kremu ili serum za sjaj. Takvi proizvodi imaju mnogo silikona koji otežavaju kosu, pa budite štedljivi s njima, pogotovo uz korijen kose koji može izgledati masno.

Pravilno sušenje- okruglu četku stavite ispod pramena širine desetak cm. „Uvijek pomičite sušilo prema dolje dok istodobno pomičete četku!" savjetuje Fekkai.

Špricanje za kraj- „Kada ste gotovi, dok je kosa još topla od sušila, nanesite malo seruma za sjaj na vrhove, a pravite li kompliciranu punđu bolje je na samom kraju nanijeti lak za kosu koji daje sjaj."

B.K.

Objavljeno: 13.04.2011. u 14:20
Tagovi: Kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p