KOSA

Kako funkcioniraju pekmezi za tamnjenje kože?

Odlična pomoć za tamniji ten

pekmez za tamnjenje 
Pekmezi ili marmelade koji pospješuju tamnjenje kože posljednjih nekoliko godina pravi su hit među svim ljubiteljicama preplanulog tena, a brojni brendovi lansirali su svoje verzije. Od Jasminke Herceg vlasnice Bliss instituta Istražili smo kako funkcioniraju, koji su sastojci te prednosti i nedostaci.
 
"Marmelade ili pekmezi za tamnjenje ubrajaju se u kozmetičke proizvode uglavnom parafinske ili petrolatne baze, s većom koncentracijom sastojaka koji pospješuju brzo tamnjenje kože pri izlaganju suncu", objašnjava Jasminka.  

jasminka herceg Jasminka Herceg

Dodaje kako je njihova tekstura najčešće brzo upijajuća, što znači da ih koža vrlo lako apsorbira, a sastojci poput ulja mrkve, ulja maslina te ekstrakta oraha pospješuju brže stvaranje melanina, odnosno ubrzano tamnjenje. I zapravo su oni tajni sastojak ovog proizvoda od kojeg se brže postiže preplanuli ten, a u nekim marmeladama česti su i drugi odlični sastojci poput kokosova ulja i ulja smilja.
 
"Današnji pekmezi uglavnom sadrže potpuno prirodne sastojke, a tekstura omogućava visoku razinu hidratacije i to svakako ubrajamo u njihove prednosti. Nedostataka je ipak nešto više, što onih praktičnih, a što i zdravstvenih", upozorava Jasmnika.
 
pekmez za tamnjenje 
Napominje kako takvi proizvodi za tamnjenje kože ne sadrže zaštitni faktor tako da ih obavezno moramo koristiti kada već imamo barem malo tamniju podlogu od sunca, a njihovo korištenje obavezno je regulirati vremenski. Savjetuje ih nanositi ujutro do 11 sati ili nakon 17 sati bez obzira koliko dobro inače tamnite.
 
Osim ovog bitnog nedostatka, pripazite na moguće ostavljanje tragova u boji. Ulje mrkve intenzivno je narančaste boje i vrlo lako ostaje na kupaćem kostimu ili ručnicima i odjeći i dosta teško se uklanja. Ako ste oprezni i slijedite pravila, ovakvi proizvodi mogu vam biti od velike pomoći u postizanju preplanule puti i istovremenoj njezi kože prirodnim sastojcima.
  
Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić i Pinterest
Objavljeno: 11.08.2016. u 12:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p