KOSA

Kako isplesti riblju kost?

Nije komplicirano kao što se čini

Kada pravimo neku kompliciranu frizuru uvijek dobro dođe još jedan par ruku. Taj par ruku, nažalost, uglavnom nedostaje ili pripada nekome kome je tretiranje kose apsolutna nepoznanica. Među frizurama koje slove kao najkompliciranije se nalazi i riblja kost, vrsta pletenice koja izgleda super, koja se može plesti od više ili manje kose i koja nadograđuje svaku frizuru. Zašto je ne bi ispleli sami?

1. Za početak, nikad nemojte praviti riblju kost na svježe opranoj kosi, jer će vam pramenovi doslovno bježati iz ruku. Ako baš morate, nabavite proizvod koji daje mat efekt jer mat kosa manje klizi kroz prste.

2. Odvojite kosu na prednjoj strani glave pomoću češlja. Taj dio podijelite na tri dijela. Uzmite lijevi pramen i prebacite ga preko srednjeg i desnog pramena.

3. Koristeći kažiprst povucite pramenove željene debljine sa lijeve ili desne strane glave, ovisno o tome koji je na redu te upletite zajedno s jednim od dva pramena- lijevim ili desnim, opet ovisno o tome koji je na redu. Ponavljajte postupak i pazite da uvijek povlačite pramenove podjednake debljine.

4. Ako vam ne uspije iz prve, čestitamo! Napravili ste trendy razbarušenu pletenicu! Kada dođete do vrata, jednostavno ispletite pletenicu do kraja na klasična način ili svežite rep.

B.K.

 

Objavljeno: 16.04.2011. u 10:40
Tagovi: Kosa, Frizure, pletenice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p